1 Mayıs'ı Kayseri'de Değil, Ankara'da Kutlayacaklar

Kayseri'de, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu-Vatan, Cumhuriyet ve Emek Birlikteliği Bileşenleri adı altında toplanan 20 sendika ve dernek şubesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Kayseri yerine, Ankara Tandoğan Meydanı'nda kutlayacaklarını bildirdi.

1 Mayıs'ı Kayseri'de Değil, Ankara'da Kutlayacaklar
Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Merkezi'nde toplanan sendika ve dernek şubelerinin yöneticileri adına Eğitim-İş Kayseri Temsilcisi Ertuğrul Yıldırım bir açıklama yaptı. Yıldırım açıklamasında, ''İşçi ve emekçilerin tüm dünyada Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs'ı, 2013 yılında emperyalizmin bölgemizde ve ülkemizde bin bir oyun oynadığı bir dönemde kutlayacağız. İnsanların sınıf kimliğini değil de feodal dönemden kalma mezhep ve etnik kimliğinin öne çıkarıldığı, bölge ve ülkemiz emekçi sınıfları için karanlık bir dönemi yaşıyoruz. Bölgemizin hassas bir dönemden geçtiği, cumhuriyetimizin kazanımları emperyalizmin çıkarları doğrultusunda bir bir ortadan kaldırıldığı bu günlerde işçi ve emekçilere daha büyük görevler düşüyor'' dedi.

Açıklamasında, emperyalizmin en eski yöntemi olan böl ve yönet dayatmaları sonucu ülkede yeni anayasa yapımının fırına sokulduğunu vurgulayan Yıldırım, şu ifadelere yer verdi:
''Barış ve çözüm süreci adı altında çözülme sürecinin başlatıldığı günleri yaşıyoruz. Emperyalizm, sarı sendikacılık dönemine taş çıkartacak yöntemlerle emekçi örgütlerini kullanmaya çalışmaktadır. Emekçiler, mezhep/etnik kimlik ekseninde örgütlenmeye çalışılıyor. Ulusal devletler ortadan kaldırılmaya çalışılırken, taşeronlaşma ekonominin her alanına hakim olmakta, özelleştirmeyle kamu malları haraç mezat satılırken, güvencesizleştirmeyle sermaye için dikensiz gül bahçesi yaratılmak istenmektedir. Şunu iyi biliyoruz ki, Akil Adamlar uygulaması emperyalizmin bir projesidir. Bu projenin vatanımızın bölünme, cumhuriyetimizin yıkımı amacıyla kullanıldığı artık emekçi halkımız tarafından açıkça görülmektedir. İşte böyle zorlu bir dönemde emekçiler ve tüm yurttaşlarımız vatanına, cumhuriyetine, emeğine sahip çıkmalıdır.''
Bir ülkenin ekonomik ve siyasi anlamda tam bağımsızlığının, emek mücadelesiyle doğru orantılı olduğunu belirten Yıldırım, ''Hem ülkenin her alanda bağımsızlığı hem de emekçinin haklarının korunması ve geliştirilmesi için mücadelenin birlikte yürütülmesinin zorunlu olduğu bir dönemdeyiz. Bizler, 1 Mayıs Birlik, Mücadele, Dayanışma gününde vatanımıza, cumhuriyetimize, emeğimize sahip çıkıyoruz. Tam bağımsız bir ülke özlemini taşıyan Atatürk devrimcileri ve başta emekçiler olmak üzere emekten yana olan tüm halkımızı 1 Mayıs'ta saat 12.00'de Tandoğan Alanı'nda buluşmaya çağırıyoruz'' dedi.

Kaynak: İHA