Vatandaşlar Hem Spor Yaptı Hemde Çeşitli Hediyeler Kazandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen "Nerede Hareket Orada Bereket" etkinliği Samsun’da vatandaşların ve çocukların yoğun katılımı ile yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler kapsamında meydana kurulan jimnastikten, basketbola, dart atmadan bilek güreşine onlarca spor dalı için oluşturulan standlarda vatandaşlar gönüllerince hem eğlendi hem de spor yaptı. Uzmanlar eşliğinde spor yapan vatandaşlar yaptıkları spor dalında başarılı olmaları halinde çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Amaçlarının baharla birlikte küçük büyük her vatandaşın spora olan ilgilisini artırmak olduğunu söyleyen Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Mayıs itibariyle neredeyse her hafta sonu bu tür etkinlikleri sıklıkla yapacaklarını söyledi.

Yaklaşan 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'na daha fazla sporcuyla katılma amaçlandığını hatırlatan Güven Özyurt, "2016 Yaz Olimpiyatları'ndan daha çok madalyayla geleceğimize inanıyoruz. Bunun alt yapısını hazırladık. Hedefimizden bir diğeri ise 2020 yılında başarılı bir sporcu alt yapısını kurmaktır." dedi.