Hüseyin Çelik: Yök, Üniversite Kurmaya Çalışanları Tehdit Ediyordu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Aydın Üniversitesinin 10. yıl kutlama etkinliğinde Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemlerde Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ile yaşadığı bazı sıkıntıları paylaştı.

Çelik, "Dönemin YÖK Başkan Vekili, üniversite kurmaya çalışanları kenara çekerek, (Siz hükümetle iş tutmaya devam edin, biz size ne yapacağımızı gösteririz!) şeklinde tehdit ettiğini söyledi.

Hüseyin Çelik Wow Otel'de Aydın Üniversitesinin 10. yıl kutlama etkinliğine katıldı.

Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı döneminde yaşadığı bazı sıkıntıları aktardığı konuşmasında, "2007 yılında Plan Bütçe Komisyonu'nda Aydın Üniversitesi'nin kuruluş müzakereleri yapılırken, Aydın Üniversitesi Rektörü Sayın Mustafa Aydın, bana gelerek 'YÖK'ten zor bela 3 fakülte koparabildik. Eğer uygun görürseniz, diş hekimliği fakültesi başta olmak üzere bazı fakülteleri önergeyle kurmak istiyoruz. Bu duruma ne dersiniz' dedi.

Bende kendilerine hangi fakülteyi kurmak istiyorsanız söyleyin arkadaşlarıma önerge hazırlatayım ve bunları burada kabul edelim." dedi.

Çelik, hazırlanan önerge neticesinde muhalefetin kendilerine (YÖK'ten onay aldınız mı) diye sorduğunu, muhalefete YÖK'ün kendileri için onay mercisi ve noter olmadığını söylediklerini ifade edip şöyle konuştu: "Milli irade buradadır. YÖK'ün bu manada ne söylediği de çok önemli değildir dedik. Önergelerle fakülterin kurulmasına izin verildi.

Daha sonra YÖK Başkan Vekili, Mustafa Bey'i kenara çekerek, (Siz hükümetle iş tutmaya devam edin, biz size ne yapacağımızı gösteririz.) dediler. Hükümet sanki Yunan hükümeti, Rus hükümeti. Maalesef bu memleket bunları yaşadı."
Çelik, iktidara geldiklerinde 40 ilde üniversite olduğunu 41 ilde ise üniversitenin olmadığını belirtti.

Çelik, 41 ilde üniversite kurmak için çalışma başlattıklarında meclisteki muhaliflerin, kendilerine tabela üniversiteleri kurduklarını ve çalışmalarını olumsuz eleştirdiğini sözlerine ekledi.
Aydın Üniversitesinin 10. yıl etkinlikleri Ferhat Göçer'in mini konseriyle son buldu .