Burgaz Valisinden, Vali Duruer’i Ziyaret

Bulgaristan Burgaz Valisi Konstantin Nikolov Grebenarov ve beraberindeki heyetle birlikte Edirne Valisi Hasan Duruer’i makamında ziyaret etti.

Burgaz Valisinden, Vali Duruer’i Ziyaret
Burgaz valisi Konstantin Nikolov Grebenarov dahil beraberindekiler, Bulgaristan’da görev yapmış emekli generaller oluşan bir heyet Vali Hasan Duruer’i ziyarette bulundu.

Edirne Valisi Hasan Duruer ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizim yaklaşık 15 gün önce Burgaz ziyaretimizde Burgaz Valisi Grebenarov şehir dışı olduğundan kendisiyle görüşememiştik. İyi komşuluk çerçevesinde bu tip ziyaretleri önemsiyoruz. İnsanların tanışması ve karşılıklı işbirliğinin çok iyi ifadesi olduğunu düşünüyoruz. Zaten aynı toprakların insanlarıyız, yüzlerce yıldır birlikte yaşadık. Çok sayıda soydaşımız Bulgaristan vatandaşı, bunlarda aramızda bir köprü oluşturuyor. Son zamanlarda devletler arasındaki ilişki memnuniyet verici, sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızla kendi devlet başkanları ve başbakanları arasında sıkı bir dostluk var. Çok sayıda Türk müteşebbisi orada yatırım yapmışlar. Bulgar vatandaşlarına iş veriyorlar. Hem ticareti, hem de dostluğu geliştiriyor. Biz de komşu olduğumuzdan dolayı bu tür ilişkileri önemsiyoruz” dedi.

Emekli General olan Burgaz Valisi Konstantin Nikolov Grebenarov da, Vali Hasan Duruer’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. Vali Grebenarov sıcak karşılama için tüm generaller adına teşekkür ettiğini ifade ederek, “Edirne’nin güzelliklerini bize gösterdikleri için tüm personelinize de ayrıca teşekkür ederiz. Ziyaretimizde Türk ve Bulgar vatandaşı olan emekli asker Camal Halil Hüseyin de bulunuyor. Biz askerlerimizi din ve ırk olarak ayırmayız. Bizim bir atasözümüz var, ‘komşularını insan seçemez, komşunun iyi olması her zaman şart, çünkü en küçük bir şeyde komşunu ararsın akrabalarını değil’. Son 20 yılda Tük ve Bulgar tarafında iyi ilişkilerimiz oldu. İyi komşuluk her zaman iyidir. Bundan 20 yıl önce her iki ülkenin askerleri aynı masada olması imkansız dı, şimdi ise her yönden iyi ilişkiler içinde bir dostluk var. Bu olumlu ilişkilerde NATO’nun da etkisi var. AB üyesi bir ülke olmamız ve sizlere bu yolda destek veriyoruz. AB fonlarından yoğun olarak yararlanmaya başladık. Özellikle Burgaz, Kırklareli ve Edirne illeriyle birlikte sıkı işbirliği içindeyiz. Sınır ötesi işbirliği içinde bir çok projeler gerçekleştirildi.

Sınırda bulunan belediyelerimiz çok aktif olarak çalışırlar. Bu yaptığımız projeler kapsamında sizlerle kısa bir hedefte birlikte çalışmak istiyoruz. En kısa zamanda Bulgaristan’la birlikte Türkiye’nin de AB üyeliğini gerçekleşmesini diliyorum” dedi

Son olarak ta Vali Hasan Duruer “Bizde bir söz var, ‘komşusu zengin olan rahat uyur'.” dedi.

Bulgar Valisi Grebenarov, “Söyledikleriniz bizim için de geçerli” diyerek, ziyaret karşılıklı diyalog halinde geçti.

Kaynak: İHA