Kumluca'da Tarım ve Seracılık Bayramı Yörük Göçü İle Başladı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali’nde yapılan temsili 'Yörük Göçü' binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yörüklerin günlük hayatlarında kullandıkları araç gereçlerle yapılan temsili Yörük Göçü'nü binlerce Kumlucalı caddelerden izledi. Festivalin en çok ilgi çeken kısmı Yörük Göçü’nde renkli görüntüler vardı.
Hükümet Konağı önünde başlayan Yörük Göçü binlerce kişinin alkışları arasında Karatepe Stadı’na kadar devam etti. Yöresel kıyafetleriyle göçe katılan vatandaşlar günlük hayatta kullandıkları malzemeleri, koyun, keçi, deve, at ve eşekleriyle Yörük Göçü'nü canlandırdı.
Kumluca 14'üncü Tarım ve Seracılık Festivali'nin resmi açılışı, Cumhuriyet Meydanı'nda protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Buradaki törenin ardından Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Osman Koşar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başdaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan kortej Karatepe Stadyumu'na kadar yürüdü. Stadyumda kurulan Yörük çadırında da temsili Yörük düğünü ve gelin indirme töreni gerçekleştirildi.

Toplumun ortak kültür değerlerini yaşatmanın milleti yaşatmak olduğuna değinen Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yüreklerin bir attığı, kültürel değerlerin korunduğu sürece gelenek ve göreneklerin devamlılığının sağlanacağını ifade etti.

Başkan Çetinkaya, "Bu yıl 14’üncüsünü düzenlediğimiz Tarım ve Seracılık Festivali’ne katkısı olan bütün Kumlucalılara teşekkür ediyorum. Bugün Kumluca’nın bayramı, birlik beraberlik içerisinde kutluyoruz." dedi.

Kumluca ilçesinin sadece Türkiye’de değil dünyada ilgiyle izlendiğini belirten Çetinkaya, Avrupa İş Konseyi (EBA) tarafından 'en iyi belediye başkanı' ve 'en iyi şehir' ödüllerine aday olarak gösterildiğini söyledi.

Bu kapsamlı festivalin, Kumluca’nın değerini ve ürettiği tarımsal ürünleri Türkiye ve dünya kamuoyuna tanıtıldığını belirten Kumluca Kaymakamı Salih Işık ise seracılık nedeniyle çok yoğun bir şekilde çalışan üreticilerin buluşma, kaynaşma ve bayramlaşma merasimi haline geldiğini ifade etti.

Kaymakam Işık, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkes kutladı.
Festival açılış konuşmalarının ardından sebze teşvik yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından Türk halk müziği sanatçısı Turgay Başyayla, mini bir konser verdi. Üç ton çürük domatesin kullanıldığı alan üzerinde yağlı güreş gösteri müsabakası düzenlendi.

Domatesten oluşturulan platform içerisinde yapılan yağlı güreş gösterilerinin ardından açılış programı sona erdi.
Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali, 28 Nisan Pazar gününe kadar çeşitli sportif, kültürel, bilimsel ve sosyal etkinliklerle devam edecek. Festival, pazar günkü yağlı pehlivan güreşi müsabakalarıyla sona erecek.