Kimse Yok Mu Derneği Denizli'de insanların yardımına koşuyor

Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şubesi Başkanı Fahrettin Aytuğ, derneğin hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç duyulan bölgelerde 292 içme suyu kuyusu açtığını belirterek, "Bugün Türk insanının yapmış olduğu hayırlar sayesinde Afrika'da yeni kuyular açılıyor, sıcak yemekler verilerek ölümlerin önüne geçiliyor" dedi

İçme suyu bulamayan Afrika ülkeleri için "İyilikleriniz kana kana içilen su olsun" sloganıyla başlatılan "su kuyusu bağışı" kampanyasına katılarak Sudan'da su kuyusu açtıran hayırsever Ahmet Paralı'ya, dernek merkezinde düzenlenen törenle teşekkür belgesi verildi.

Aytuğ, konuşmasında, Afrika'da 300 milyon insanın temiz suya muhtaç olduğunu, bir yıl önce susuzluktan ve açlıktan 5 saniyede 1 çocuğun öldüğünü ifade etti.

İnsanların, hayvanların kullandığı birikinti sularından içtiğinden hastalandıklarını ve hayatlarını kaybettiklerini hatırlatan Aytuğ, "Bugün Türk insanının yapmış olduğu hayırlar sayesinde Afrika'da yeni kuyular açılıyor, sıcak yemekler verilerek ölümlerin önüne geçiliyor. Derneğimiz, kampanya ile zorluk içerisinde hayat sürdüren Somali, Nijer, Filistin, Sudan, Kamerun gibi bir çok yerdeki binlerce insan sağlıklı içme suyuna kavuşurken, ölümlere yol açan sağlıksız suyu kullanmaktan uzaklaştı" diye konuştu.

Kampanya sayesine 2013 Mart ayına kadar bir yıl içerisinde 292 kuyunun açıldığını, bu yıl her ay bir kuyu açma hedeflerinin bulunduğunu ve bu konuda hayırseverlerin desteklerini beklediklerini belirten Aytuğ, açılan kuyularla ilgili de şu bilgileri verdi:

"Filistinli halkın en temel ihtiyacının karşılanması amacıyla her biri 80 bin dolar olan 4 su kuyusu yapıldı ve şehir şebekesini destekleyen biçimde kullanıma açıldı. Üç kuyunun ise tamiri yapıldı. Susuzlukla mücadele eden Nijerliler ise kampanyayla 114 su kuyusuna kavuştu. Somali'de 38 kuyu, beş çeşme inşa eden Kimse Yok Mu, Burkina Faso'da 11, Kamerun'da 12, Senagal'de 4, Sudan'da 39, Pakistan'da ise 33 su kuyusunu halkın hizmetine sunarak, sağlıklı su kullanması sağladı."

Şube Müdürü Tulunay da bir yudum su için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalan insanlara temiz su sağlamaya çalıştıklarını kaydederek, "Afrika'da her 15 kilometrede bir su kuyusu açmaya çalışıyoruz. Çünkü su kuyusu açılacak çok yer var. Her su kuyusundan bin 500 kişi istifade ediyor, o insanların hayatları kurtuluyor. Su güzel bir hayır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından hayırsever Ahmet Paralı'ya açtırdığı kuyunun fotoğrafları da hediye edildi.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

Yayıncı: Serdar Yılmaz
Kaynak: AA