Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, tüm insanlığın ortak amacı barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulmasının, çocukların elleriyle olacağını ifade etti.

Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, çocuklara seslendi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği bu anlamlı günü, coşku ve sevinçle kutlamanın mutluluğunun yaşandığını belirten Şahin, Türkiye'nin dünyada çocuklarına bayram hediye eden ilk ve tek ülke olduğunu belirtti.

Bunun millet olarak çocuklara verilen önemi gösterdiğine işaret eden Şahin, mesajında şunları kaydetti:

"Tüm insanlığın ortak amacı barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması, siz çocuklarımızın elleriyle olacaktır. Sevgi dolu yüreğiniz, hoşgörünüz ve iyi niyetiniz yaşanılabilir bir dünyanın temelini oluşturacaktır.

Sizlerin iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz. Nitelikli bir eğitime sahip, kendi kararlarını verebilen, sorumluluk sahibi, yeniliklere açık, çağın ve toplumun değerlerini üzerinde taşıyan bir birey olarak yetişmeniz en büyük dileğimizdir. Sizler ülkemizin geleceği, umudu ve mimarısınız. Sizler, bilim, sanat, spor ve kültür alanlarındaki çalışmalarınız ile ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyacaksınız. Köklü tarihimizden aldığınız güçle, bugün olduğu gibi gelecekte de çok önemli başarılara imza atacağınıza olan inancım tamdır."

Çocukların başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir geleceğe sahip olmasının en büyük dileği olduğunu bildiren Şahin, çocukların bayramını kutladı.

Muhabir: Eda Ünlü Özen

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA