Oib Genel Kurulu 25 Nisan’da Yapılacak

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nde (UİB) Mali Genel Kurul takvimi işlemeye başladı.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Uludağ İhracatçı Birlikleri'ne bağlı birlikler arasında, 2012 yılı genel kurulunu ilk gerçekleştiren birlik olacak.
Otomotiv endüstrisinin son 7 yılda ihracat şampiyonu olduğunu ve bu süreçte 12.5 milyar dolarlık dış ticaret fazlası verdiğini belirten OİB Başkanı Orhan Sabuncu, üyelerini, genel kurula katılmaya davet etti. Sabuncu, şunları dile getirdi:
“5910 Sayılı Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birlikleri’nin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun ve kanun uyarınca yayımlanan Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında yönetmelik gereğince, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği olarak, 2012 yılı olağan genel kurulumuzu 25 Nisan Perşembe günü gerçekleştireceğiz. Üyelerimizin katılımı bizler için büyük önem arz ediyor, kurulda OİB olarak, önümüzdeki bir yıllık çalışma programımızı belirleyeceğimiz gibi, geride bıraktığımız yıl yaptığımız çalışmaları da çok yönlü değerlendirme imkanı elde edeceğiz. İhracatımızın artması için ortaya çıkardığımız güç birliğinin yanında, genel kurulumuzda da beraberlik içinde olmayı temenni ediyorum.”
Genel kurul toplantısı sonrasında, otomotiv endüstrisinin 2012 yılı değerlendirmesinin de yapılacağı “Finansal Krizler ve Dünyaya Karşı Türkiye, Dünya ve Türkiye Ekonomisi” konulu bir konferans da düzenlenecek. Sektör bazında ihracatta liderliği sürdüren otomotiv endüstrisinin 2013 yılı öngörü ve beklentilerinin değerlendirileceği konferans, Prof. Dr. Özgür Demirtaş tarafından verilecek.
UİB’e bağlı diğer birliklerin genel kurulları ise şu tarihlerde gerçekleştirilecek: Uludağ Meyve Sebze Mamülleri İhracatçıları Birliği 29 Nisan Pazartesi, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği 29 Nisan Pazartesi, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği 30 Nisan Salı, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 30 Nisan Salı.