Gurbetçi Yatırımcılar Köprübaşı’nı İnceledi

Almanya’da yaşayan gurbetçilerden oluşan bir grup, Köprübaşı Kaymakamı Recep Höl ve Belediye Başkanı Zafer Mergen’in daveti üzerine yatırım için ilçeye geldi.

Gurbetçi Yatırımcılar Köprübaşı’nı İnceledi
Almanya’nın Mainz şehrinde çeşitli ticari faaliyetlerle uğraşan gurbetçiler, kendi memleketlerinde bazı yatırımlarda bulunmak istedikleri için Köprübaşı’na incelemelerde bulunmak için kendi aralarında kurdukları dernek ve üyeleri ile birlikte geldiler. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Zafer Mergen, Almanya’da yaşayan gurbetçi yatırımcılarla ilk olarak Bursa’da bir toplantıda tanıştıklarını ve yatırım yapmak için yer aradıklarını öğrendikten sonra da, Köprübaşı’na davet ettiklerini belirterek, “Sağ olsunlar bizleri kırmadılar ve Almanya’dan buraya kadar geldiler. Bizler de onları elimizden geldiği kadar ağırlamaya çalıştık“ dedi.

İnceleme gezisi programı ise, Belediye Hizmet Binası'ndaki kahvaltı ile başladı.

Daha sonra, ilçeye dışarıdan gelen bazı yatırımcıların kurduğu tarımsal işletmeler gezildi. İlk işletme gezisi Bursalı işadamı İlhan Sarı'ya ait 3 bin dönümlük organik zeytin çiftçiliği oldu. Daha sonra Eden Ziraat Firması'na ait elma ve zeytin çiftliği ile Kibana ve BvB Tarım işletmelerinin ceviz, kiraz, çilek ve erik bahçeleri ziyaret edildi. Konuk yatırımcılara, daha sonra ilçenin mesire yeri Toprak Tepe mevkiinde mangal keyfi eşliğinde Köprübaşı ve Baraj manzaralı öğle yemeği ikram edildi. Öğle yemeği sonrası Ceylin Gıda'ya ait nar bahçesi, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Regaip Topuz’a ait tavuk çiftliği ve Ekostar Tarım işletmesinin badem bahçesi gezildi. Ziyaretler sırasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ziraat mühendisleri bölgede yapılabilecek tarımsal faaliyetler konusunda bilgiler verdi. Yatırımcılar, ziyaret ettikleri işletme sahiplerinden de bölgedeki işletme kurulum, bakım maliyetleri ile gelirler hakkında bilgi aldılar.

Yatırımcı gurbetçi vatandaşların ziyaretlerinden çok memnun kaldıklarını belirten Kaymakam Recep Höl’e, kendilerine her türlü kolaylığı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yatırımcılar da, kendilerine incelemelerinde yardımcı olan görevlilere ve ağırlayanlara teşekkür ederek, yapacakları değerlendirmenin ardından karar alacaklarını ifade ettiler.
Kaynak: İHA