Bayramın Hafta İçine Rastlaması Nedeniyle Kutlama Törenleri Bugün Gerçekleştirildi

İsveç'te yaşayan Türkler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bugün kutladı.

Kutlamalara, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve eşi ile Avrupa Parlamentosu Milletvekili Anna Maria Corazza Bildt de katıldı.

Başkent Stockholm'de Kraliyet Sarayı'nın önündeki parkta yapılan kutlamalar, sema gösterisi ile başladı.

Türk çocuklarından oluşan folklor ekibinin sergilediği oyunlar ilgiyle izlendi. Büyükelçi Zergün Korutürk ile AP Milletvekili Anna Maria Corazza Bildt, kutlamalar için oluşturulan platforma birlikte çıkarak, alanda bulunanların bayramını kutladı.

Büyükelçi Korutürk, konuşmasında, herkesin gönlünce bayramı kutlamasını isteyerek, "Bugün, Mustafa Kemal Atatürk'ün, topraklarımızı düşman işgalinden kurtarıp bizlere emanet ettiği gündür. Doyasıya kutlayın. Benim büyüklerimizden isteğim: Her Türk ailesinde mutlaka bir şehit vardır. Büyüklerin görevi çocuklarımıza şehitlerimizin mücadelesini anlatmak ve onları unutturmamaktır" diye konuştu.

Milletvekili Bildt de yaptığı konuşmada, başka bir Avrupa ülkesinden geldiğini ve İsveç'te yaşadığını söyleyerek, "Sizin gibi çok sayıda insan çalışmak için İsveç'e geldi. Hepimiz birlikte barış içinde, demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Bizim hepimizin önceliği çocuklarımız. Hepimiz ilk önce onların geleceğini düşünüyoruz" dedi.

Kutlamalarda, Ankara Radyosu sanatçısı Nurullah Akçayır, söylediği türkülerle herkesi coşturdu. Alanda bulunanlar türküler eşliğinde halay çekip eğlendi.

Akşama kadar süren kutlamalar sırasında ayrıca, alana kurulan küçük büfelerde kebap, döner, börek, baklava gibi Türk yemekleri ve tatlıları satıldı.

Kutlamaları, İsveç'teki Türk dernek ve federasyonları organize etti.

Muhabir: Stockholm

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA