'400. Yıl Platformu Etkinlikleri İle Birbirimizi Daha İyi Tanıma Fırsatı Bulduk'

Gelderland Eyalet Valisi Clemens Corneielje, 400.Yıl Platformu etkinlikleri ile birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı bulduklarını söyledi.

Gelderland 400. Yıl Platformu organizesi ile Hollanda ile Türkiye arasındaki ekonomik ve diplomatik ilişkilerin 400. yıl kutlamalarının Gelderland bölgesinde ki kapanış töreni Arnhem şehrinde ki Açık Hava Müzesinde (Openlucht Museum) yapıldı. 400. Yıl Platformunun kapanış töreninde konuşan Vali Corneielje, Türkiye ile Hollanda arasında ki ticari ilişkilerin 400 yıldan bu güne değin, sürekli gelişerek devam ettiğini söyledi.

Corneielje, "Hollanda'nın çeşitli şehirlerinde 400. Yıl Platformu organizesi ile çok sayıda etkinlik düzenlendiğine şahit olduk. Bu etkinlikler ve diplomatik ilişkiler çerçevesinde yapılan toplantılarda birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı bulduk. Türkiye'nin gün geçtikçe güçlenen ekonomisi Hollanda ile ilişkilerini de daha cazip hale getirdi. Hollanda'da yaşayan Türklerin de ekonomiye katkısı göz ardı edilemez. Sorunları diyalog içerisinde çözmekten yanayız." dedi.

Gelderland 400. Yıl Platformu Koordinatörü Oğuz Han Rahimi, düzenledikleri kapanış resepsiyonunun bir son olmadığını yıllar boyu devam edecek olan olumlu çalışmaların bir devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Rahimi, "NTFF, ROSARIUM, CAMELLIA, HOGIAF, AGIAD, WATERVAL, SANITAS RUMI ve diğer derneklerin ortak çalışması ile Gelderland Eyaletinde ki kapanış resepsiyonuna geniş bir katılımın olması bizleri memnun etti. Bizim amacımız iki toplumu kaynaştırmak ve ön yargıları bertaraf etmekti. Gerçekleştirdiğimiz, kahvaltı programları, Türk kahvesi akşamları, komşu ziyaretleri ve bunun yanında Türkiye gezisi etkinliklerimize katılım bir hayli fazla oldu." şeklinde konuştu.

Açık Hava Müze (Openlucht Museum) Müdürü Pieters Gijsberg ise bu tür ticari anlamlı etkinlikler vesilesi ile buluşmaların çok önemli olduğunu söyledi.

Gijsberg, "Aslında mesele şahsi ilişkide bitmektedir. Birisine güvendikten sonra ömür boyu arkadaş olabilirsiniz. GİAD ve Gelderland 400. Yıl Platformu’nu bu başarılı etkinliğinden dolayı tebrik ediyoruz." dedi.

Gelderland 400. Yıl Platformu ve GİAD organizesi ile yapılan kapanış resepsiyonuna katılan siyasiler, akademisyenler, politikacılar ve sanatçılar verdikleri mesajlarda, etkinliklerin iki toplumu birbirine yaklaştırdığını belirtip, böylesi güzel bir etkinlikten dolayı son derece memnun oldukları ifade ettiler.
400. Yıl Platformu kapanış resepsiyonuna Gelderland Eyaleti Valisi Clemens Corneielje, PvdA Milletvekili Selçuk Öztürk, Tilburg Liberal Parti (VVD) Başkanı Cecile Franssen, Arnhem Belediye Başkan Yardımcısı Luuk van Geffen, Openlucht Müze Müdürü Pieters Gijsberg, Arnhem Belediye Başkan Yardımcısı Luuk van Geffen, HOGİAF Onursal Başkanı Mehmet Kabkayer, TOV Başkanı Rahmi Gemril, HOGİAF İkinci Başkanı Vecih Er, Gelederland 400. Yıl Platformu Koordinatörü Oğuzhan Rahimi, belediye meclis üyeleri ve dernek yetkilileri katıldı.