Bozüyük’te Resulullah Sevgisi Gönüllere Yerleşti

Bilecik’in Bozüyük İlçe Müftülüğü tarafından yetişkinlere yönelik ödüllü kitap okuma yarışması düzenlendi.

Bozüyük’te Resulullah Sevgisi Gönüllere Yerleşti
Anadolu Öğretmen Lisesi ve M. Akif Ersoy ilk ve ortaokulunda gerçekleştirilen yarışmaya bin 95 kişi katıldı.

Prof. Dr. İbrahim Sarıçam’ın ‘Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı’ isimli kitabı okuyan vatandaşlara kitap içerisinden 63 soru soruldu. Sınavda dereceye giren ilk 20 kişiye çeşitli hediyeler verilecek. Dereceye giren vatandaşların isimleri 25 Nisan da yapılacak törende açıklanarak ödülleri takdim edilecek

Müftü Burhan Çakır, bu yıl Resulullah Efendimize (S.A.V.) karşı ayrı bir sevgi ayrı bir aşk olduğunu, Bozüyük'te Resulullah sevgisi gönüllere daha da yerleştiğini söyledi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Bozüyük Müftülüğü olarak bu yıl çok sayıda program düzenlediklerini anlatan Çakır "Bu programlara halkımızın yoğun bir ilgisi oldu. Bu yıl, geçen yıllara nazaran yaptığımız programlardan farklı olarak ‘Bozüyük Resulullah’ı okuyor’ isimli orta, lise ve yetişkin kategorisinde bir yarışma düzenledik. Orta ve liseler için Osman Keskioğlu’nun ‘Seyer’i Nebi’ isimli kitabını, yetişkinler için de Prof. Dr. İbrahim Sarıçam’ın ‘Hazreti Muhammed ve evrensel mesajı’ isimli kitabını okuttuk. Yarışmamız umduğumuzdan fazla bir ilgiyle karşılaştı. Sınava gelirken, halkımızda sanki üniversite sınavına geliyormuş gibi bir heyecan ve sevinç gördüm. Herkesin yüzü gülüyordu, bu bizi çok sevindirdi. Bunlar inşallah gelecekte bizleri halkımıza yönelik çalışmaların daha da artması gerektiğinin bir işareti. Normalde yarışmaya 4 binden fazla katılım gözüküyor, ama müftülüğümüze gelip kitap alıp ‘ben sadece Peygamberimizin hayatını okuyacağım, yarışmaya katılmak istemiyorum’ deyip de sadece kitap alan kardeşlerimiz de oldu.

Elhamdülillah bu yıl Bozüyük'te 6-7 bin kişinin evine Resulullah Efendimizin (S.A.V.) hayatını anlatan kitap girdi. Anneleri babalarıyla birlikte Resulullah Efendimizin (S.A.V.) hayatını okuyan öğrenciler gelip bize bizzat dua ettiler. Bu yarışmalara katılan bütün kardeşlerimizi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Gerçekten bu yıl Resulullah Efendimize (S.A.V.) karşı ayrı bir sevgi ayrı bir aşk vardı. İnşallah bunlar devam edecek. Bu yarışmalarda ilk 20'ye giren öğrenci ve vatandaşlarımıza güzel hediyeler hazırladık. Bu yarışmalarla inanıyorum ki Bozüyük'te Resulullah sevgisi gönüllere daha da yerleşti. 25 Nisan tarihinde yapacağımız şölenle hediyelerimizi dağıtacağız. Bu konuda bizlere yardımcı olan başta Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı ve personeli olmak üzere tüm Milli Eğitim Müdürlüğü camiası ve mesai saati gözetmeksizin çalışan kendi personelime de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA