Bahçeli, 'Vur De Vuralım Öl De Ölelim' Sloganlarına Cevap Vermedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İzmin Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği mitingde, "63 aklı karışık bu sesten ürkmelidir.Bu 63'lükler nifak dağıtımından, PKK sözcülüğünden acilen vazgeçmelidir." dedi.

Bahçeli, kalabalığın "Vur de vuralım, öl de ölelim" şeklinde attığı sloganlara karşı sessiz kalmayı tercih etti.

Devlet Bahçeli, İzmir'de partisince Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen 'Bayrak' mitingde konuştu.

Yaklaşık 2 bin polisin herhangi bir olay çıkmaması için geniş güvenlik önlemi aldığı mitinge, partinin üst düzey bürokratları, üyeler ve vatandaşlar katıldı.

Mitinge, İstanbul, Ankara, Konya, Erzurum, Adana başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafından otobüslerle partililer getirildi.

Çok sayıdaki otobüs, Alsancak semtinde trafiğin zaman zaman kilitlenmesine neden oldu. Bahçeli'nin, "Dosta güven, ihanete şamar indirenler nerede? Türk milleti nerede." sözleri üzerine kalabalık "Burada." diye cevap verdi.

Bahçeli, "Türkiye nerede. 81 ilimizin tüm cömertliği, tüm zenginliği inci gibi buraya dizilmiştir. Bakü, Üsküp, Piriştine, Ohli, Saraybosna, Kırcali ve tüm yurtları bizimledir. Bugün Türkiye, İzmir’den ses vermektedir. Buradan sevinçlerimiz çoğalıyor gücümüz pekişiyor. Birlikte yaşama ülkümüz daha da perçinleşiyor, Bugün, gün doğuyor güneş açıyor. Alsancak, ay ve hilalin vuslatına sahne oluyor." dedi.

Akil İnsanlar'a da tepki gösteren Bahçeli, "Aziz dava arkadaşlarıma ve milliyetçi-vatanseverlere 'çapulcular' diyen ve asıl çapulcularla, asıl alçaklarla, asıl kokuşmuş kim varsa kader ortaklığı, fikir birliği yapan Başbakan Erdoğan bu sese dikkat etmelidir. Zira bu ses kendisinin, himaye ettiği teröristlerin, ruhunu teslim ettiği İmralı canisinin kâbusudur. Bayrağı lekelemeye çalışan şerefsizler, milleti bölmeye çabalayan utanmazlar, vatanı ayırmaya yeltenen aşağılık yüzler bu sesle yerin dibine batmalıdır ve inşallah da batacaktır. Allah’a şükürler olsun ki, sizin sesiniz; bereketin, birliğin, duanın, doğruluğun, direncin dirliğin ve dik duruşun sesidir. Sizin sesiniz; kardeşliğin, muhabbetin, milli vicdanın, milli ruhun, milli kimliğin bastırılamayacak sesidir. Sizin sesiniz; Çukurova’nın, Teke Yöresi’nin, Karadeniz yaylarının ve Anadolu bozkırlarının ümididir. Sizin sesiniz; Yörüklerin, Efelerin, Zeybeklerin, Seğmenlerin, Dadaşların ve Gakkoşlar’ın lisanıdır. Sizin sesiniz; Dedem Korkut’un, Şeyh Edebali’nin, Hoca Ahmet Yesevi’nin, Mevlana’nın, Hacı Bektaş-i Veli’nin, Yunus’un ve Pir Sultan’ın nihai sözüdür. Sizin sesiniz; Cumhuriyet’in kuruluşundan 90 yıl sonra yeni bir 'Çılgın Türkler' kuşağının meydan okuyuşudur. Gündoğdu’dan yükselen bu ses, son vatanımızda sevgiyle yoğrulmuş, şefkatle büyütülmüş, merhametle beslenmiş, saygıyla olgunlaştırılmış ve asla bozulmayacak olan bin yıllık hukukun müşterek kalp atışı, müşterek beyanıdır. Ve kötülerin kulağını sağır eden sesiniz mensubiyetiyle övündüğümüz büyük Türk milletinin çağları aşarak gelen ve yine bu yolla yarınlara gidecek olan mübarek sesidir." ifadelerini kullandı.

"AKP HÜKÜMETİ PKK İLE EMEL BİRLİĞİ İÇİNDEDİR"
Bahçeli şöyle devam etti : "AKP hükümeti PKK ile emel birliği içindedir. 63 akıl fukarası AKP-PKK sözcülüğüne hevesle girişmiş ve görevlendirilmiştir. Başbakan ve İmralı canisinin içinde bulunduğu şirk ve günah cephesine göre, Türklük, bölücü ve ırkçıdır. Türk olmak ayıp ve sakıncalıdır. Bayrak tahriktir. Türk milliyetçiliği ayaklar altında ve çiğnenmesi gereken bir sapmadır. Milli bayramların inkârı sivilleşmedir. Ne Mutlu Türküm diyene seslenişi şeytanın icadıdır. Türk milleti bölünürse demokratikleşecek ve refaha ulaşacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ibaresi her yerden sökülürse sorunlar bitecektir. Şimdi de PKK’nın terör örgütleri listesinden çıkarılması talep edilmektedir. Tam bir kararlılıkla söylemek isterim ki, PKK etnik temelli bölücü ve kanlı bir terör örgütüdür. PKK, Kürt kökenli kardeşlerimin asla temsilcisi değildir. İmralı canisi Kürt kökenli vatandaşlarımın lideri değildir, olamayacaktır. Terör örgütü için tek çıkış silahlarıyla birlikte güvenlik güçlerine teslim olmak ve bağımsız yargının önünde 29 yıldır işledikleri terör suçlarının hesabını bir bir vermektir. Kanlı örgüt için bundan başka bir seçenek yoktur."

Bahçeli, "Başbakan ve PKK’lı karındaşları bilsin ki; bölünmeye, yıkıma, dağılmaya ve ufalanmaya direneceğiz. Bölücülüğe, hainliğe ve yabancı hayranlarına dik duracağız. Teröristlerin masum gösterilmesine, İmralı canisinin affına, militanların bir şey olmamış gibi siyasete taşınmasına sonuna kadar dimdik şekilde tavır göstereceğiz." diye konuştu.

"ANKETLER SEFERBER EDİLİYOR, YANDAŞ MEDYA YÖNLENDİRİLİYOR"
"Anketler seferber edilmekte, yandaş medya yönlendirilmekte, 63’lükler ve sözde aydınlar telaş ve panikle faaliyete geçirilmektedir." diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Kamuoyu algısını PKK ve İmralı canisiyle yürütülen müzakerelere ikna etmek için iblisçe taktikler uygulanmaktadır. Ve peş peşe açıklamalarla süreç ihanetine desteğin arttığı ifade edilmektedir. Milletimize 'Terör bitsin mi?' 'Anaların gözyaşı dinsin mi?' ve 'Barış gelsin mi?' diye sorular sorulmakta ve doğal olarak alınan olumlu cevaplar da süreç rezilliğine destek olarak ilan edilmektedir. Soruyorum sizlere, terörün bitmesine itirazı olan var mıdır? AKP’ye yardım ve yataklık yapan yandaş anket kuruluşları, asıl maksadı gizlemeden direk soru sormuş olsalardı, mesela 'İmralı canisiyle görüşmelere ne diyorsunuz?' ya da 'PKK’yla görüşmeleri kabulleniyor musunuz?' deselerdi, biliniz ki, yayınlanan anketlerde milletimizin bu rezil süreci tamamıyla reddettiği ortaya çıkacaktı. Bunun için Türk milleti kandırılmaktadır. Çözüm ihanetine sanal destek oluşturularak milletimizin aklı çelinmektedir. Bu her şeyden önce hayasızlığın, yalancılığın ve milli irade dolandırıcılığının dik alasıdır."

Bahçeli, sözlerinin devamında, yine kalabalığa, “Soruyorum sizlere; süreç diyerek, PKK ile görüşmelere onay veriyor musunuz? İmralı canisiyle pazarlıkları doğru buluyor musunuz? İmralı canisinin affını istiyor musunuz? Türk milletinin bölünmesine, Türkiye’nin başkanlık sistemine, federal ve konfederal yönetim yapısına geçmesine rıza gösteriyor musunuz? diye sordu ve "Hayır." cevabı aldı.

Bahçeli, "İşte burası gerçek er meydanıdır. Türk milletinin iradesi tümüyle sözde çözüm sürecine ve yıkım projesine karşıdır. Bugün süreç denilen ihanete sonuna kadar karşı çıktığımızdan dolayı Başbakan, AKP’nin kökü belirsiz yöneticileri ve bölücü ortakları bize ateş püskürmektedir. Bu melun koronun, partimize kandan geçinenler, barışa karşı çıkanlar, terörün bitmesini istemeyenler diyebilecek kadar gözleri kör olmuş, vicdanları kurumuştur." diye konuştu.

"AKP VE PKK İTTİFAKI BİZE TAKILDIKÇA BAŞBAKAN HAKKIMDA FEZLEKELER DÜZENLETİP MECLİS’E SEVK EDİYOR"

Bahçeli, "Zimmet ve kalpazanlıktan sicil almış birisi, geçmişteki hükümet yıllarımızla ilgili bizden hesap sormaya çalışmaktadır. AKP ve PKK ittifakı bize takıldıkça Başbakan hakkımda fezlekeler düzenletip Meclis’e sevk etmekte ve araştırma komisyonları kurduracağını ifade etmektedir. Herhalde bizim korkacağımızı zannetmektedir. Herhalde bizim kendisi gibi hemen gömlek değiştireceğimizi düşünmektedir. Sayın Başbakan, bizim güvencemiz, bizim gücümüz işte İzmir’de, bu meydandadır. Sen değil, destekçilerin, sana yol veren yabancı dostların bir olsun birlik olsun yine fayda etmeyecektir. Zira Allah’ın izni, milletimizin ve İzmirli kardeşimin yardımıyla hepinizin hakkından geliriz, hepinizi yere sereriz. Tüm işbirlikçilerin, müzakerecilerin ve Türk milletine ölümü gösteren terörist zorbaların defterini düreriz. Bir başımıza da kalsak alayına yeteriz. Sayın Başbakan, sen yalanı, dolanı ve müfteriliği bırak da, PKK’ya nasıl teslim olduğunu, bölücülüğün ağına nasıl düştüğünü ve canilere neleri vaat ettiğini açıkla. İmralı canisini nasıl doyurduğunu ve hangi sözlerle umutlandırdığını anlat. Kayıktan gemi filosuna ulaşmanın sırrını ve talihini gel de bu meydanda izah et. İktidara gelmeden önce banka batıranlarla Bozüyük’te ne görüştüğünü, hükümet yıllarında dünürlere, yandaşlara kamu bankalarını nasıl peşkeş çektiğini itiraf et. Ogerlere, Oferlere, Arap şeyhlerine, mısırcılara, yumurtacılara, doğalgazcılara, arazi mafyalarına, ihalecilere millet hazinesini nasıl yağma ettirdiğini onurluysan ifade et. Başbakan, kaçamayacaksın, kurtulamayacaksın, kandıramayacaksın ve bil ki mutlaka iki cihanda da istismarlarının, talan ve tahribatlarının hesabını vereceksin."

"BİZDE MÜZAKERECİ OLMAMIŞTIR"
Bahçeli, konuşmasının sonunda, “Biz her şeye katlanmaya razıyız, ama sen ve hükümetin de çalmaktan, çırpmaktan, yetim malı yemekten, teröristlere çanak tutmaktan ve Türk milletine ihanetten kesinlikle bağımsız yargı önünde hesap vereceksin. Bizim yolumuz nettir ve milli birliğe, bin yıllık kardeşliğe gitmektedir. Bizim sözümüz milli, insani ve İslami tüm çağrıları kapsamına almaktadır. Bizde fitne, dedikodu, bozgunculuk, tezvirat, yalan, riya ve yanlışa tamah edecek bir düşkünlük ve düşüklük yoktur. Bizim aramızda ayrımcı, bölücü, müzakereci, yabancı hayranı hamd olsun olmamıştır ve olamayacaktır. İşte İzmir, işte Alsancak, işte milliyetçi-vatanseverler bu muhterem özellikleriyle sapasağlam şekilde ayakta ve infial haldedir. Son defa soruyorum sizlere ve cevabınızın Ankara’ya, İmralı’ya, Kandil’e, Vasgington’a, Erbil’e kadar ulaşmasını istiyorum. Türk milleti budur, Türkiye yalnız ve çaresiz değildir. Bir kez daha vurgulamak isterim ki, Türk milleti tektir, Türk bayrağı tektir, Türk vatanı tektir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tektir ve Türkçe tek yaşayacaktır. Size güveniyorum, sizlere inanıyorum. Yine şevkle, 'Ne Mutlu Türküm' demeyi sürdüreceğiz. Yine arzuyla, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diyerek meydanları dolduracağız. Milliyetçi Hareket; vatan, millet ve bayrak ortak paydasında buluşan herkesle birliktedir. Kimin nereli ve anasının dilinin ne olduğu bizim için önemli değildir. Türk milletinin mensubu olmaktan iftihar eden, bölünmeden, ayrılmadan ve kopmadan uzak duran her kardeşimle bir bütün olacağız. Kimseyi ayırmadan, kimseyi dışlamadan ve kimsenin kökenine bakmadan kardeşlik hukukunu teminat altına alacağız. Türkiye’yi koruyacağız, Türk milletini böldürmeyeceğiz, ağırlaşan sorunları bitireceğiz, huzuru, esenliği ve ekonomik refahı Cenab-ı Allah izin, milletim fırsat verirse inşallah sağlayacağız." dedi.

Bahçeli’ye Türk bayrağından bir kaşkol hediye edilirken, Bahçelinin alandan ayrılışı sırasında izdiham yaşandı .