Türkmenistan'a Antalya Modeli Turizm Merkezi Kuruldu

Türkmenistan, Hazar Denizi'nin sahil boyuna Antalya'da Belek'i model alarak, içinde çok sayıda otelin buluduğu 5 milyar dolarlık bir turizm merkezi kurdu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya Valiliği, Konyaaltı Otelciler ve Turistik Tesisler Birliği Derneği (KOTEB) desteğiyle Türkmenistan seyahat acentesi yetkililerinden oluşan heyeti Antalya’ya getirdi. Antalya'daki otelleri gezerek müşterilerine alternatif seyahat oluşturmak istedikleri belirtilen acenteler, Valiliği ziyaret etti. Vali Yardımcı Halil Serdar Cevheroğlu'nun karşıladığı ekiple toplantı salonunda kısa süre sohbet edildi. Türkmenistanlı acentelerin adına sorulara cevap veren Termessos Turizm'in sahibi Kubilay Uğurlu, Türkmenistan'ın turizmde Antalya'yı model aldığını belirtti.

Avaza adı verilen, Hazar Denizi'nin olduğu sahile Antalya Belek'i örnek alarak 5 yıldızlı oteller yapıldığını kaydeden Uğurlu, 5 milyar dolarlık bir yatırım yaptıklarını kaydetti.

Bunun için daha önce Türkmenistanlı bakanların Antalya'yı dolaştığını açıklayan Uğurlu, bu tür ilişkilerin daha da artacağını dile getirdi. TÜRKMEN VE ERMENİ TURİST SAYISINDA ARTIŞ Kubilay Uğurlu, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki turizmin 4 yıl önce başladığını ve her geçen sene biraz daha artarak devam ettiğini ifade etti.

Geçen sene Antalya’ya gelen Türkmen turist sayısının 2 bin 500’ü geçtiğini aktaran Uğurlu, "Son zamanlarda Türkiye orada popüler olmaya başladı.

Her sene fuarlara katılarak Türkiye tanıtımını gerçekleştiriyoruz orada." dedi.

Ermenistan'dan da 9 senedir turist getirdiklerini bildiren Uğurlu, şunları söyledi: "Ermenistan’da ilk başladığımızda çok zorlandık çünkü arada güven sorunu var. İnsanlar gelmeye korkuyordu. İlk zamanlarda kendi bütçemizle ücretsiz olarak gazetecileri buraya getirip tanıtım yaptırdık burada sorun yaşamadıklarını gösterdik. Sonra her yıl artarak bu sayı 2 binlerden 8 bine çıktı. Daha da artacağını düşünüyoruz. "