Zonguldak Milletvekili Candan'ın Kardeş Acısı

AK Parti Zonguldak Milletvekili Profesör Doktor Ercan Candan'ın kardeşi Özcan Candan (40) geçirdiği iş kazası sonucu hayatını kaybetti.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Candan'ın kardeşi Özcan Candan, Yeni Devlet Hastanesi inşaatında iş kazası geçirdi. İddiaya göre öğleden sonra saat 14.00 sularında hastane inşaatındaki ofisinden dışarı çıkan Özcan Candan'ın 7. kattan kafasına yutong tuğla düştü. Ağır yaralanan Özcan, 112 sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan Özcan Candan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Oğlunun kaza geçirdiğini duyan baba İsmet Candan da hastaneye koştu. Gözyaşlarını tutamayan acılı babayı dostları sakinleştirmeye çalıştı. Acı haberi alır almaz Ankara’dan yola çıkan Milletvekili Ercan Candan’ı Ereğli’de Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, partililer ve vatandaşlar karşıladı. Ayakta durmakta güçlük çektiği görülen Milletvekili Ercan Candan taziyeleri kabul etti. Daha sonra kardeşini görmek için hastane morguna indi. Hastanede kısa süre kalan Milletvekili Ercan Candan daha sonra ailesi ile birlikte baba evine hareket etti.Olayla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, “Saat 14.00 sularında inşaat alanında 7. kattan düşen bir cisim neticesinde başında baret olmasına rağmen ağır yaralanmış. Hastaneye getirilerek vakit kaybetmeden ameliyata alınmış. 3 doktorun yaklaşık 3 saat süren çabasına rağmen geri döndürülememiş” dedi.

İş kazasında hayatını kaybeden ve yarın öğle namazına müteakip Hamzafakıhlı Camisinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak olan Özcan Candan’ın evli ve 4 kız çocuğu olduğu öğrenildi .