Suriye Türkleri Derneği Üyesi Tahsin Açıklaması

Suriye Türkleri Derneği Üyesi Dr. Muhammed Tahsin, Suriye'de yaşanan olaylardan en çok çocukları etkilendiğini belirterek, Suriyeli çocukların en önemli ilacının psikolojik destek olduğunu söyledi.

Tahsin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkedeki iç karışıklıktan kaçarak Suriye'deki güvenli bölgelerde yaşamını sürdüren ailelerin genellikle kalabalık ortamlarda kaldığını bunun da birçok bulaşıcı hastalığın yayılmasına neden olduğunu belirtti.

Ülkedeki çocukların başta ishal, grip, uyuz olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalandığını, Halep ve İdlib bölgelerinde de tüberkülozun sıklıkla görüldüğünü anlatan Tahsin, "Bölgede hastalıklarla mücadele edilemiyor. Bir kişide görülen bir bulaşıcı hastalık insanların hep bir arada, kalabalık ortamda yaşamasından dolayı kolayca yayılabiliyor. Çünkü temizlik düzgün yapılamadığı gibi hastane, ilaç ve doktor sıkıntısı da var" dedi.

Ülser, şeker, tansiyon, kalp gibi rahatsızlıklarının da tek bir nedeni olduğunu belirten Tahsin, şöyle devam etti:

"Tüm bu hastalıkları tetikleyen tek neden psikolojik çöküntü. Savaşın yaraları bir şekilde kapanır. Ancak psikolojik çöküntüler insanların, özellikle de çocukların üzerinde derin izler bırakıyor. Bu nedenle onların sevgiye, ilgiye ve psikologlara ihtiyacı var. Suriyeli çocukların en önemli ilacı psikolojik destek olacaktır."

Muhabir: Erdal Türkoğlu / Emin Sansar

Yayıncı: İsa Sansar
Kaynak: AA