Çocuk Filmleri Festivali Adana'da başladı

Garanti Bankası'nın Türsak Vakfı'nın işbirliğiyle bu yıl 10'uncusunu düzenlediği Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali Adana'da başladı.

Çocuk Filmleri Festivali Adana'da başladı
Yeni çizgi filmleri, animasyonlar ve kurmaca filmleri bir araya getirildiği etkinlik dünyanın prestijli festivallerinde ilgi gören ve ödüller kazanan filmlerle çocuklarla buluşuyor. Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen açılışta konuşan Türsak Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil, Türkiye'nin ilk Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali'ni kutlamanın mutluluğunu duyduklarını söyledi.

10 yıl boyunca ülkenin değişik kentlerinde farklı kültürlerin yaşam tarzlarıyla bezenmiş rengârenk filmleri çocuklarla buluşturduklarını anlatan Yiğitgil, eğitimin aileden başladığı ve ömür boyu sürdüğüne olan inancından dolayı organizasyonun gerçek bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade etti. Yiğitgil, İstanbul'dan yola çıkıp İzmir, Ankara, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Ordu, Konya, Aksaray ve Kars gibi illere uzanan bu masalımsı serüvenin önümüzdeki yıllara taşınacağına dikkat çekti. Her festivalde ayrı bir temayı öne çıkardıklarını dile getiren Engin Yiğitgil, 'Bu yıl çevre kirliliğini anlatan filmleri çocuklara izleteceğiz. Reis Çelik'in önderlik ettiği çok önemli bir fotoğraf atölyesi hazırladık. Böylece yavrularımızın çevreyle ilgili tematik bir fotoğrafın nasıl bir anlam katılarak çekileceğini öğrettik. Etkinliklerin sadece İstanbul'da değil bütün Anadolu'da hayata geçmesini amaçlıyoruz. 'dedi.

Gittikleri her şehirde valilik ve belediyelerin desteklerini aldıklarını hatırlatan Yiğitgil, Mardin'de 130 kilometre uzaklıktaki köyden film izlemeye gelenlerin olduğunu vurguladı. Adana'da üç gün boyunca 6 ila 9 yaş grubunda 2 bin 500 çocuğun ücretsiz gösterileri izleyeceğini bildiren Yiğitgil, her yıl ortalama 10 bin çocuğa sinema kültürünü aşılamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. Adana'da masalcı abla Fulya Aksular'ın sesiyle 'Şehre İnen Kirpiler ' açılış filmiyle 'merhaba' diyen gösterinin açılışını yaklaşık 500 öğrenci keyifle izledi. Festival kapsamında Sesler, Şehre İnen Kirpiler, Barış, Hain Köfteler, Denizdeki Köstebek, Balina Kadınlar ve Kış Geliyor filmleri yer alıyor. Festivalin 'en iyi filmini' sinema yazarı Elif Tunca'nın başkanlığındaki çocuk jürisi seçiyor.