Batman'da '4 Mevsim 7 Bölge Mozaik Defilesi' İle Kardeşlik Mesajı Verildi

Batman'da 37. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yöresel kıyafet defilesi, halk oyunları gösterisi ve halk müziği konseri renkli görüntülere sahne oldu.

Batman'da '4 Mevsim 7 Bölge Mozaik Defilesi' İle Kardeşlik Mesajı Verildi
Turizm Haftası etkinlikleri, İl Kültür ve Turizm konferans salonunda yapılan törenle başladı.

Törene Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın, Batman Üniversitesi Rektörü Abdüsselam Uluçam, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasına Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlama yaparak başlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, 4 mevsim 7 bölge mozaik defilesi ile Türkiye mozaiğini yaşatmaya çalıştıklarını, bunu turizme de yansıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Turizm haftasında Batman ve tarihi mekanları tanıtmayı amaçladıklarını belirten Başaran, "İlimize gelen yerli ve yabancı turistleri güzel bir şekilde ağırlamak, konaklamalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından sahneye çıkan halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Etkinlikler kapsamında yöresel kıyafetler giyen kız meslek lisesi öğrencileri, 4 mevsim 7 bölge mozaik defilesini gerçekleştirdi. Defile, katılımcılardan büyük alkış aldı. Defilenin ardından öğretmenlerden oluşan Batman Müzik Topluluğu da mini halk müziği konseri verdi. Tören, verilen kokteylin ardından sona erdi .