Vali Düzgün’ün Uyarıları İşe Yaradı

Ordu Valisi Orhan Düzgün, geçen haftalarda okul müdürleri ile bir toplantı yaparak, devamsızlık yapan öğrencilerin ailelerinin bilgilendirmesi konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Vali Düzgün’ün Uyarıları İşe Yaradı
Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Ordu Valisi Orhan Düzgün’ün bu talimatı ile devamsızlık oranının düştüğünü söyledi.

Nevzat Türkkan, “Ordu Valimiz Orhan Düzgün’ün talimatıyla artık birinci derse katılmayan öğrencinin hemen velisi aranarak bilgilendiriliyor” dedi.

Müdür Türkkan, öğrencilerin devamsızlık yapmalarının nedenini de araştırdıklarını belirterek, “Devamsızlık yapan öğrencilerin ailelerine telefon ile ulaşarak müdürlerimiz artık bilgi veriyor. Veli aranarak okula çağırılıyor ve görüşmeler yapılıyor. Görüşmelerin sonucunda velilerde artık öğrencilerini takip ediyorlar. Bu sıkı takipten dolayı devamsızlıklar azaldı. YGS sınavı dolayısıyla öğrenciler çalışmak için devamsızlıklarda artış oldu. Birde genelde öğrencilerimiz sebepsiz yere kaçıyorlar. Büyük çoğunluk özürsüz nedenle okula gitmiyor. Deniz kenarında, Boztepe’de geziyor ama okula gelmiyor. Bunun nedenini bir şeye bağlayamayız. Öğrencinin iç dünyasını bilemeyiz" dedi.

Müdür Türkkan, YGS sınavında Ordu’nun 59. sıradan 58. sıraya düştüğünü belirterek, “YGS sınavında bir sıra yükseldik. Amacımız daha yukarılara çıkmaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA