Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yılı

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıl dönümü çerçevesinde Karabük Erzurumlular Derneği'nce bir anma programı düzenlendi.

Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yılı
Yenişehir sinema salonunda yapılan programa, Karabük Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile çok sayıda davetli ve KarabüK’te yaşayan Erzurumlular katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Karabük Valisi İzzettin Küçük, Erzurum’un Kuruluşunun 95 yıldönümünü kutlarken, Karabük olarak kuruluşun 76. yılını kutladıklarını söyledi.

Kendisi de Erzurumlu olan Karabük Valisi İzzettin Küçük, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun önemli bir hal olduğunu da söyleyerek, “Orada hem Rus, hem de Ermeni çeteleri vardır. Kurtuluşumuz ikisine karşı yapılan bir mücadeleydi. Erzurum stratejik olarak önemli bir noktadır. Erzurum tarih boyunca büyük mücadelelerin yaşandığı bir ildir” dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik, Erzurum Halk oyunları, şiir dinletisi, Aşıklar Meydanı ve Türk Halk Müziği konseri ile devam etti .
Kaynak: İHA