Sulama Kanallarının Basınç Düzenleme Depoları İnşa Ediliyor

Ödemiş ve çevresindeki arazileri sulayacak Küçük Menderes Sulama Projesi’nin damarları olan kanalların inşasına hem sağ, hem de sol sahilde devam edilirken, suyun basıncını düzenlemeye yarayan basınç düzenleme depolarının inşaatına da başlandı.

Sulama Kanallarının Basınç Düzenleme Depoları İnşa Ediliyor
Beydağ Barajı’nın hemen çıkışında yer alan dev deponun yapımı aralıksız devam ediyor. Sulamanın bu yıl içinde başlaması öngörüldüğünden yüklenici firma ekipleri çalışma hızını artırdı. Baraj çıkışındaki 2 bin 500 metreküp kapasiteli dev deponun yanı sıra, proje kapsamında Ödemiş sınırları içerisinde iki basınç düzenleme deposu daha kurulacak.

Sağ sahile hitap edecek olan bin 250 metreküplük basınç düzenleme deposu Yolüstü köyü yakınlarındaki Üçdutlar Mevkii’ne, sol sahile hitap edecek olan yine bin 250 metreküplük basınç düzenleme deposu da Balabanlı köyü yakınlarına inşa edilecek.

Basınç düzenleme depolarının en büyüğünün inşasına hızla devam edildiğini söyleyen Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, “Bilindiği üzere bu yıl sulamanın başlaması hedefleniyor. Sulamanın yapılabilmesi için projede öngörülen bu basınç düzenleme depolarının yani istasyonlarının yapımı şart. Beydağ’daki depoda hummalı bir çalışma var. Yüklenici firma ekipleri aralıksız çalışıyor. Küçük Menderes ovasında ayrıca iki orta ölçekli depo daha inşa edilecek. Bu depolarla suyun basıncı tarlalara ulaşacak şekilde düzenlenecek. Diğer depolar Üçdutlar Mevkii ile Balabanlı köyü yakınlarına kurulacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA