Sivil Toplum Kuruluşlarından İşaretlemeler Hakkında Açıklama

Adıyaman’da faaliyet gösteren 55 sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek başkanları ve siyasi parti temsilcileri Adıyaman’da meydana gelen işaretlemeler hakkında ortak basın açıklaması yaptı.

Sivil Toplum Kuruluşlarından İşaretlemeler Hakkında Açıklama
Demokrasi Parkında yapılan basın açıklamasını okuyan Adıyaman Tabipler Odası Başkanı Dr. Süleyman Işık, “Barışa giden yol çeşitli provokasyonlarla tıkanmak isteniyor. Sinop ve Samsun’da yaşananlardan büyük kaygı duyduk. Geçmişte ilimizde denenen provokasyon girişimleri beyhude çabalardır. Bu provokasyonlar dün tutmadığı gibi bugünde tutmayacaktır. Toplumsal barış ve hoşgörü Adıyaman’da özdeşleşmiştir. Bu kentin kimliği hoşgörüdür” dedi

Işık, 2 Mart gecesi Adıyaman’da çeşitli kurumlar ve iş yerlerine yapılan işaretlemeyi ülkemizde sürdürülen diyalog ve müzakere sürecine karşı yapılmış olarak gördüklerini vurguladı. Işık, “Bu saldırının failleri ve bunları azmettirenler, kim veya kimler olursa olsun amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bizler barış savunucuları olarak, biran önce olayın arkasındaki güçlerin açığa çıkarılmasını istiyoruz. Sürecin zorlu ve provokasyonlarla dolu olduğunu biliyoruz. Ama ne yaparsa yapsınlar barışmaktan asla vazgeçilmemelidir. Yine tekrarlıyoruz, savaşın kazananı barışın ise, kaybedeni olmaz” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA