Pazarlar’da Bin 900 Fidan Ücretsiz Dağıtıldı

Kütahya Simav İlçe Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Haftası münasebetiyle bin 900 fidan dağıttı.

Pazarlar’da Bin 900 Fidan Ücretsiz Dağıtıldı
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım törenine, Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, İlçe Belediye Başkanı Ahmet Torun, Garnizon Komutanı Cengiz Kuzu, Emniyet Amiri Ahmet Durmaz, Simav Orman İşletmesi Merkez Şefi Mustafa Gökan Sertkaya ve vatandaşlar katıldı.

Araç üzerinde getirilen bin 200 fıstık çamı ve 700 sedirden oluşan bin 900 adet ağaç fidanı görevlilerce vatandaşlara dağıtıldı.

Simav Orman İşletmesi Merkez Şefi Mustafa Gökan Sertkaya, Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde dağıtılan fidanların etrafı ormanlarla kaplı olan Pazarlar'ın yeşilliğine önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.

Vatandaşların fidan dağıtımına olan ilgisinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Sertkaya "Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde ağaç fidanlarını dağıtarak, hep birlikte yaşadığımız kenti, ülkeyi ve dünyayı yaşanır olmaya devam ettirecek birer adım atmış olduk. Vatandaşlarımızın ağaç sevgisini yakından gördüm. Ama daha da önemlisi bu güzel alışkanlığı çocuklarımıza öğretmeliyiz. Çünkü bu güzelliğin devamını onlarla sağlayacağız. Özellikle çocuğunu buraya getirip birlikte fidan alan vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm halkımızı gösterdikleri hassasiyetten dolayı kutluyorum" dedi.

Kaynak: İHA