'Mehmetçiğin kanı üzerinden pazarlık yapmak aşağılık bir iştir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Mehmetçiğin kanı üzerinden hesap yapmak en aşağılık şeydir. Biz bunu pazarlık yapmayız . Bunu kendimize yakıştıramayız" dedi.

'Mehmetçiğin kanı üzerinden pazarlık yapmak aşağılık bir iştir'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 'Mehmetçiğin kanı üzerinden hesap yapmak en aşağılık şeydir. Biz bunu pazarlık yapmayız . Bunu kendimize yakıştıramayız ' dedi.

CNN TÜRK'te yayınlanan Aykırı Sorular programına konuk olan Hüseyin Çelik, Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.

Aysever'in, 'Gerçekten Türkiye Ortadoğu halklarının kardeşliğinin arefesinde olduğumuz bir süreçte mi İsrail'den özür aldı yoksa Ortadoğu'da yeni bir kan dökülecek ve Türkiye burada negatif bir oyuncu olarak farkında olarak veya olmayarak Mehmetçiğin kanını mı feda ediyor? ' diye sordu.

Bu soru karşısında, 'Sayın Aysever biz çok saf mı görünüyoruz? ' diye tepki gösteren Çelik şunları söyledi:

'Bir kere böyle bir düşünce içerisinde olmak; Mehmetçiğin kanı üzerinden bir diplomatik pazarlık yapmak, Mehmetçiğin kanı üzerinden siyasi hesaplar yapmak en aşağılık olanlara uyar ama bize uymaz. Biz bugüne kadar Mehmetçiğin bir damla kanının akmaması için akla karayı seçen çalışmalar yaptık. Gecemizi gündüzümüze kattık. Uykusuz geceler yaşadık. Tutupta biz çocuklarımızın kanı üzerinden kimseyle bu pazarlıkları yapmayız ve böyle bir şeyi kendimize yakıştırmayız. Dolayısıyla ben bunlara gülüp geçiyorum. ' BEYAZ GAZETE