Kızıltepe’de Dobelan Kebap Yapılıyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde mart yağmurlarının ardından tarlalarda yetişmeye başlayan dobelan mantarının kebabı yapılmaya başlandı.

Kızıltepe’de Dobelan Kebap Yapılıyor
Zengin besin değeri, az yetişmesi ve ömrünün kısa olması nedeniyle yüksek fiyata satılan dobelan mantarının ilgi gördüğünü belirten vatandaşlar, yüksek fiyata rağmen mantarı alıp tükettiklerini söyledi.

İlkbahar ile dobelan mantarı toplamaya çıkan vatandaşlar da topladıkları mantarı, semt pazarlarında ve market önlerinde satarak gelir elde ediyor.

İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da daha yaygın olarak yetişen dobelan mantarı, mart ve nisan yağmurlarının ardından çıkıp, 1 iki ay içerisinde tükeniyor

İlçenin tanınmış kebapçılarından olan Hikmet Ölçer, yaptığı kebapların arasına dobelan mantarı yerleştirmeye başladı.

Dobelan kebabı sayesinde özel müşterileri olan Ölçer, "Lezzetin tadı evrenseldir. Ağzının tadını bilen herkesin bu tür karışımları bir defalığına dahi olsa denemelerini tavsiye ediyorum. Dobelanlı kebabı herkes yapamaz, yaparsa dahi bunu tutturmada zorlanır. Yaptığım kebaplara besin miktarı yüksek çeşitli katkılar katıyorum. Bu karışımların sırrı da bende saklıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA