Ukc, Haklarında Provokasyon Suçlamasıyla Yakalama Kararı Çıkarılan 5 Aktiviste Destek Verdi

Mısır'da anamuhalefeti temsil eden Ulusal Kurtuluş Cephesi , haklarında provokasyon suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılan 5 aktiviste destek verdi.

UKC'yi oluşturan partilerden Anayasa Partisi Genel Sekreteri Ahmed Derrac, AA muhabirine, ''Parti ve UKC olarak başsavcının 5 aktivist hakkında verdiği yakalama kararını kınıyoruz'' dedi.

Başsavcının kararının Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın çıkarlarını korumaya yönelik olduğunu savunan Derrac, söz konusu eylemcilere destek vermek için nasıl bir adım atılacağını görüşmek üzere toplantı düzenleyeceklerini belirtti.

Öte yandan, 6 Nisan Gençlik Hareketi Basın Bürosu Müdürü Halid el-Mısri ise başsavcılığın kararına destek vererek, ''Suçlular yargı karşısına çıkarılmalı, tabii ki delillerle suçu sabit görülen kişiler'' ifadesini kullandı.

Bu arada, Kahire'de İhvan Genel Merkezi önünde geçen cuma günü düzenlenen gösterileri provoke ettikleri gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkarılan aktivistler, meşruiyetini kabul etmedikleri bir başsavcı karşısına çıkmayacaklarını belirtti.

AA muhabirine konuşan aktivist Hazım Abdulazim, ''Başsavcı karşısına çıkmayacağız çünkü onu tanımıyoruz. Şiddet çığırtkanlığı yapmadık, kimseyi kışkırtmadık'' dedi.

Mısır Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ''22 Mart Cuma günü Kahire'de, İhvan Genel Merkezi önünde düzenlenen ve 242 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili yürütülen soruşturma neticesinde 5 kişi hakkında, gösteriyi provoke ettikleri gerekçesiyle yakalama ve yurtdışına çıkış yasağı kararı verildiği, gazeteci yazar Nuvvara Necim'in de ifadesine başvurulmak üzere savcılığa çağrıldığı'' belirtilmişti.

Mısır'da İhvan, halkı teşkilata karşı kışkırttıkları ve şiddet olaylarını organize ettikleri gerekçesiyle bugün 169 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Muhabir: Necva Mustafa / Meryem Kasım / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA