Karatay Belediyesi'nden ''karatay Ağaçlandırma Bayramı'' Projesi

Karatay Belediyesi tarafından, ''Karatay Ağaçlandırma Bayramı'' projesi kapsamında gerçekleştirilen üçüncü ağaçlandırma çalışması yapıldı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Aslım Orman Alanı'nda yaptığı konuşmada, 300 dekarlık bir alanda 8 bin 400 ağacın toprakla buluştuğunu belirterek, Karatay'ı ve Konya'yı Aslım Ormanı'ndan yayılan iğde kokularının saracağını söyledi.

Göreve geldiklerinde Karatay'da 470 bin metrekarelik bir alanda ağaçlandırma çalışması olduğunu ifade eden Hançerli, 9 yıl içinde 2 milyon 485 bin 429 metrekarelik alanın ağaçlandırıldığını, bu ağaçlandırma sahalarının Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden alındığını belirtti.

AK Parti Konya İl Başkan Vekili Bestami İnan ise Karatay Belediyesi'nin yaptığı eğitim yatırımlarıyla, milli eğitime katkıları olduğunu belirtti.

Eğitim yatırımlarının yanı sıra ağaçlandırma gibi faaliyetlerle de öğrenciler ve eğitmenlerle bir araya gelerek Karatay Belediyesi'nin desteğini sürdürdüğünü vurgulayan İnan, ''Konya bir zümrüt gibi yeşilin içinde olacak. Bir zamanlar Konya'nın içinde yeşil değil yeşilin içinde Konya hedeflenmişti, bu hedefe hızla yaklaştık'' dedi.

Konuşmaların ardından protokol ve öğrenciler, ağaçlandırma sahasında fidanları toprakla buluşturdu.

Törene, Karatay Milli Eğitim Müdürü Ali Ergun, Karatay Kadın Kolları Başkanı Münevver Yavaş, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Bestami İnan, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş katıldı.

Muhabir: Ayşe Şensoy

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA