Kafkas Dans Gösterisi Sivaslıları Büyüledi

Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri Programı kapsamında farklı ülkelerden Sivas’a gelen dans toplulukları Atatürk Kültür Merkezinde gösteri sundu.

Kafkas Dans Gösterisi Sivaslıları Büyüledi
Dans topluluklarının gösterisi izleyenleri büyüledi.Sivas’ta Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri programı düzenlendi.

Sivas Valiliği’nin ev sahipliğinde, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Cumhuriyet Üniversitesi’nin katkıları ile gerçekleştirilen programda dans ve müzik gösterisine verildi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programda Kazakistan, Dağıstan, Kırgızistan ve Türkmenistan’dan gelen dans ve müzik toplulukları sergiledikleri dans gösterileri ile izleyenleri büyülerken, yine aynı ülkelerden gelen konuk sanatçıların seslendirdikleri şarkı ve enstrüman şovları da büyük ilgi gördü.Programa konuk olarak katılan Kalmukya Özerk Cumhuriyetinden Gilyana Bembeeva da hareketli şarkıları ve dansı ile büyük beğeni topladı. Sivas Valisi Zübeyir Kemelek programın sonunda tüm dans toplulukları ve müzisyenler adına sanatçı Gilyana Bembeeva’ya çiçek takdim ederken Kazakistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Temsilcisi Askar A. Turganbayev ise Vali Kemelek’e plaket takdim etti. Vali Kemelek ve Turganbayev daha sonra dans toplulukları ile birlikte fotoğraf çektirdi.Gösteriyi Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve eşi Zehra Kemelek, Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve çok sayıda davetli izledi .