Cumhuriyet Meydanında 'savaşa Hayır' Sergisi

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in ev sahipliğinde Cumhuriyet Meydanı’nda açılan 'savaşa hayır' sergisi büyük ilgi gördü.

Cumhuriyet Meydanında 'savaşa Hayır' Sergisi
Serginin açılışı Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve eşi Hatice Sözen tarafından yapılırken, açılışa CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, CHP Kadın Kolları Başkanı Dilşat Taş ile sanatseverler, fotoğraf sanatçıları ve vatandaşlar katıldı.

Büyük ilgi gören sergide 30’a yakın yüz fotoğrafı sergilendi. Fotoğrafların hikayelerinin de sesli, yazılı ve görsel olarak anlatıldığı sergiyi izleyenler oldukça duygusal anlar yaşadı. Başkan Sözen ve sanatseverler, savaşta yüzleri yanan kişiler ve hikayelerini gözleri dolarak izledi. Savaş karşıtı bir proje olan ve çok önemli bir sosyal mesaj içeren serginin izleyemeyenler için yeniden Manavgat’a getirileceği belirtildi. Başkan Sözen, “Savaş, insanın insan olma değerlerini ve bütünlüğünü yok eden fiziksel, sosyal, psikolojik ve yapısal şiddetin en vahşi, en kanlı, en acılı biçimidir. Bu fotoğraflardaki insan yüzlerindeki çirkinlik aslında savaşın çirkinliğidir. Bu kişilerin bu fotoğrafları öyle bir ortamda korkusuzca çektirebilmeleri bile çok zor ve anlamlı bir görev. Sergiyi Manavgat’ta bütün halkımızın gezmesini isterdim. Bu çalışmayı yapan Niko’ya ve fotoğraflarını çektirerek katkıda bulunan bütün dünya insanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA