Ressam Çete, Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi Açtı

Ressam Süleyman Çete, Sanko Sanat Galerisi’nde kişisel resim sergisi açtı.

Ressam  Çete, Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi Açtı
Sanatçı Çete’nin 37 eserinden oluşan serginin açılışına, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, Sanko Park AVM Müdürü Ali Günaçar, Sanko Park Yatırımcı Temsilcisi Taner Neng ve sanatseverler katıldı.

Resmi, resim elemanlarının oluşturduğu estetik leke düzeni olarak tanımlayan sanatçı Çete, Gaziantepli sanatseverlerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. “Gaziantep’e adımımı attığım andan itibaren birçok güzellikle karşılaştım” diyen Çete, çok modern bulduğu Sanko Sanat Galerisi’ni Gaziantep’te yaşayan insanlar ve sanat dünyası için “şans” olarak gördüğünü söyledi.

Çete, “Sanat günümüzde bir eğlence olarak algılanıyor. Oysa sanat, sanatçının topluma aktardığı farklılıklardır. Bu farklılıkları toplumun diğerleri ile paylaşarak sıradanlığı aşarsınız, her şey daha güzel olur” dedi.

Sanko Ailesi ve Sanko Sanat Galerisi yöneticilerine destekleri için teşekkürlerini sunan Süleyman Çete, “Gaziantep’te böyle güzellikler görmek beni mutlu etti. Sizin bu yaptığınız jestler, bize cesaret veriyor, enerji veriyor. Bu enerjiyi kullanarak daha güzel eserler üreteceğim” diye konuştu.

İl Kültür Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat da Sanko Sanat Galerisi’nin kentte önemli bir boşluğu doldurduğuna ve sanat camiasına büyük katkısı olduğuna işaret ederek, ‘’Değerli sanatçıları kentimizde ağırlamaktan mutlu oluyoruz’’ şeklinde konuştu.

Sanko Park AVM Müdürü Ali Günaçar da sanatın toplumları bir araya getiren en önemli araçlardan birisi olduğunu vurgularken, sanatçı Çete’ye değer vererek Gaziantep’e geldiği için teşekkür etti. Günaçar, daha sonra sanatçı Çete’ye, Sanko Sanat Galerisi adına teşekkür plaketini sundu. Mehmet Aykanat da Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan ‘’Belkıs Zeugma ve Mozaikleri’’ isimli bilimsel yayını takdim etti. Çete’nin, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılacak sergisi, 5 Nisan’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek .
Kaynak: İHA