İş Bırakmaya Hazırlanan Sendika Üyeleri, Ptt İçin Başbakan’a Faks Çekti

Bursa’da, PTT yasa tasarısına tepki gösteren bir grup sendika üyesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a faks göndererek, tasarının geri çekilmesini istedi.

KESK’e bağlı Haber-Sen üyesi bir grup, öğle saatlerinde PTT Heykel Merkezi’nde toplandı. Grup adına açıklama yapan Haber-Sen Bursa Şube Sekreteri Gülşen Günay, 172 yıllık bir geçmişi bulunan kurumun tasarıyla birlikte özelleştirileceğini öne sürdü. Günay, “Her fırsatta PTT’nin kalitesinden, etkinliğinden, sürekliliğinden, güçlü ve istikrarlı hizmetinden bahseden hükümet, kamu tekeli olan PTT’yi tasarı ile taşeron tekeli yapmak istemektedir. Halkımız müşteriye, çalışanlar köleye çocuklarımız da gelecek endişesinin psikolojik sendromları içine hapsedilmeye çalışılmaktadır. Biz PTT emekçileri olarak, asla kurumumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Asla güvencemizden vazgeçmeyeceğiz. Demokratik bir ülke onurlu bir gelecek kurma mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Değerlerimize sahip çıkmak için işimiz, aşımız, değerlerimiz ve geleceğimiz için 27 Mart Çarşamba günü ülke genelinde üretimden gelen gücümüzü kullanıp iş bırakacağız.” dedi.

Açıklamanın ardından sendika üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a faks çekerek, tasarının geri çekilmesini istedi .