Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Chen, Ünver'i Ziyaret Etti

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi James C. H. Chen, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti.

Ünver, ziyarette Tayvan Büyükelçisi Chen ve eşi Maria Peng Chen'i Nevşehir'de görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Uzakdoğu ülke insanlarının tıpkı Türk insanı gibi oldukça cana yakın ve dost canlısı olduklarını, Türkiye Belediyeler Birliği yönetim kurulu üyesi olması nedeniyle düzenlenen bir toplantı için bulunduğu Tayvan'da yakından müşahede ettiğini dile getiren Ünver, özellikle kış döneminde Tayvan'ın da aralarında bulunduğu Uzakdoğu'dan binlerce kişinin Kapadokya bölgesini ziyaret ettiğini kaydetti.

Büyükelçi Chen de, eşi ile birlikte Kapadokya bölgesine ilk kez geldiklerini ve büyüleyici görüntüler karşısında bölgeye olan hayranlıklarının daha da arttığını belirtti.

Tayvanlı turistlerin genellikle İstanbul, Kapadokya ve Safranbolu'ya yönelik turlara katılmak için Türkiye'ye geldiğini ifade eden Chen, Tayvanlı sayısının bundan sonraki süreçte de artması için bir gönüllü olarak çaba harcayacağını kaydetti.

Ziyaret sonunda Ünver, Chen'e günün anısına çini tabak ile Nevşehir Belediyesi'nin çeşitli kültürel yayınlarından hediye ederken, eşi Maria Peng Chen'e de Hitit Anforası takdim etti.

Muhabir: Murat Asil

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA