Edremit Belediye Başkanı Kılıç'ın Tutukluluğunun Devamına Karar Verildi

Balıkesir'in Edremit Belediyesi ve bağlı şirketi Edremit İnşaat Ticaret Turizm ve Tanıtım LTD Şti.

' ye (ED-BEL) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın, Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davada tutukluğuna devam kararı verildi.

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ve oğlu Fatih Oğuzhan Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 18 sanık, belediyeye 5 ay önce düzenlenen operasyon kapsamındaki davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Edremit Belediyesi ve bağlı şirketi Edremit İnşaat Ticaret Turizm ve Tanıtım Ltd.Şti. (Ed-Bel)'e yönelik 1 Ekim 2012 yapılan operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan Başkan Kılıç ve oğlunun da aralarında bulunduğu 10 ve tutuksuz 8 sanık duruşmaya geldi. Saat 06.30'da Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi'nden Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirilen tutuklulara destek için Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok da orada bulundu. Mahkeme salonuna birinci derece akrabalar haricinde kimse alınmazken diğerleri adliye önünde bekledi. 12 saat süren duruşma sonunda mahkemenin verdiği kararda tutuklu bulunan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın oğlu Fatih Oğuzhan Kılıç, Ayhan Akın, Akın Akın, Coşkun Akın, Cansın Akın, Aysun Örsoğlu, Zafer Güç’ün tahliyelerine karar verirken, Başkan Tuncay Kılıç, Remzi Akın, Hasan Tunceli, Mustafa Erol’un tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Edremit Cumhuriyet Savcılığı, 1 Ekim 2012 tarihinde rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma ve 3628 Sayılı Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçları dolayısıyla Edremit Belediyesi'ne operasyon düzenlemiş, Başkan Tuncay Kılıç, oğlu Fatih Oğuzhan Kılıç, Ed-Bel Müdürü H.T., Muhasebe Müdürü A.U.Ö., şirket çalışanları M.E., Z.G. ve F.G., belediyeyle iş yapan, ihalelere girip arsa alan bir şirketin ortaklarından R.A., A.A., M.A. ve A.A. tutuklanmıştı .