Çelik: Saldırı Demokrasiye, Çözüm İdaresine Yapılan Bir Saldırıdır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırıyı "Bu saldırı aslında demokrasiye, çözüm idaresine yapılan bir saldırıdır." dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Toplantıda konuşan Muammer Güler, Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırıda 2 el bombası kullanıldığını belirtti.

AK Parti'ye yönelik lav silahlı saldırı hakkında da bilgi veren Güler, "Teknik takipler, fiziki takipler sonucu şu anda 200 metre ötedeki bir parkın gerisinde bulunan ağaçlıklı bölümün içerisinden silahın ateşleme bölümleri, bir çanta ve bazı malzemeler bulunmuştur." dedi.

Toplantıda ilk olarak konuşan İçişleri Bakanı Güler, AK Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırıda lav silahı kullanıldığını belirterek, "AK Parti Genel Merkezi'nin 7'nci katında bulunan toplantı salonunun dış cephesine saat 20.45 sıralarında lav silahıyla atılan bir patlayıcı isabet etmiş ve bu kattaki bazı camların kırılmasına neden olmuştur." şeklinde konuştu.

Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırı da ise el bombası kullanıldığını ifade eden Bakan Güler, "Saat 21.00 sıralarında Adalet Bakanlığı'nın arka kısmındaki otoparka 2 adet el bombası atılmış olayda 1 vatandaşımız ayağından hafif yaralanmış ve tedavisinin sonucunda taburcu edilmiştir. Söz konusu patlamalarla ilgili olarak olayın vukuundan itibaren güvenlik birimlerimiz çok yönlü bir araştırmayı sürdürmektedirler" ifadelerini kullandı.

LAV SİLAHI BULUNDU

Teknik ve fiziki takipler sonucu lav silahının ateşleme bölümünün bulunduğunu kaydeden Bakan Güler, "Teknip takipler, fiziki takipler souncu şuanda 200 metre ötedeki bir parkın gerisinde bulunan ağaçlıklı bölümün içerisinden silahın ateşleme bölümleri, bir çanta ve bazı malzemeler bulunmuştur" diye konuştu.

"İSTİKRARI BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR"

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hüseyin Çelik ise atılan bombalar ve sıkılan lav silahlarının milli iradeyi temsil eden, ülkenin AK Parti'ye karşı yapıldığını söyledi.

Bu saldırıların, AK Parti’yi demokrasi yolunda, hizmet yolunda gitmekten caydıramayacağını ifade eden Çelik, “Bu saldırı aslında demokrasiye, çözüm idaresine yapılan bir saldırıdır. Ne zaman Türkiye ileri doğru atılım yapılmışsa bunlar gerçekleşmiştir. Geçmişte Ergenekoncuların yaptıklarını şu anda başka örgütler üstlenmiş durumdadır.”dedi.

“Karanlıktan korkan gece yola çıkmaz.” diyen Çelik şöyle konuştu: “Biz demokrasi treninin karanlık tünellerden geçtiği zaman bir parti kurduk. Bugün Başbakanımız da açıkladı.

Türkiye Nevruz'a doğru gidiyor. Toprağa cemrelerin düşmesi gibi huzur cemreleri gönüllere düşsün istiyoruz. Ama görüyorsunuz ki bu irade birilerinin hoşuna gitmiyor.” “KORKSAYDIK BUGÜNLERE GELEMEZDİK”

Çelik konuşmasında teröre asla prim verilmeyeceğini, boyun eğilmeyeceğini de vurguladı. Bu saldırıların “kendi acziyetleridir” ifadelerini kullanan Çelik, “Bu tür gürültülere pabuç bırakılmayacaktır. Halkımızın haber alma hakkını kullandırmak üzere sizlere doğru bilgi verme düşüncesiyle huzurlarınızdayız. Yoksa bunlar kendileri bile bomba olup patlasalar milletin iradesini geriye çeviremeyeceklerdir. Biz korksaydık bugünlere gelemezdik. Korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. Böyle çapulculara meydanı bırakacak, fırsat verecek bir irade değiliz.” diye konuştu.

"MUHALEFET SORUMLU DAVRANMALI"Çelik, konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çözüm süreci ile ilgili söylediklerine ilişkinde değerlendirmelerde de bulundu. Böyle bir zamanda, milli bir duruş sergilenmesi gerektiğinin altınız çizen Çelik, “Türkiye evlatlarının ölmemesi için ortaya bir irade koyarken bu kışkırtıcı üslup, tahrik edici dil çözüme katkı sağlamaz. Onların da bu sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerekiyor. Birileri bu üsluptan cesaret alıyor. Biz bu gemide birlikte yolculuyuz.“ ifadelerini kullandı.Saldırılarda bir can kaybının olmamasının kendileri için en büyük teselli olduğunu vurgulayan Çelik, “Çok ufak maddi hasarlara yol açılmıştır. Milletimizi bir parça tedirgin ettiği için bu saatte halkımızı bilgilendirmek için bir ihtiyaç olduğuna inandığımız için huzurlarındayız. Korkumuzdan veya tedirginliğimizden değil." dedi.

BEZ PARÇALARI BULUNDUİçişleri Bakanı Muammer Güler, saldırının DHKP-C terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği iddialarına ilişkin de, "Lav silahlarının yanında bazı bez parçaları vardı. Onu da arkadaşlarımız incelemeye aldı. Bu tür olaylarda birçok örgüt maniplasyon amacıyla bu tür işler yapılabilir. Herhangi bir gözaltı yok. Teknik takip devam ediyor. Olay yeri inceleme, bomba imha ekipleri çalışıyor." açıklamalarında bulundu .