Kışanak: Kandan Medet Uman Bir Avuç Irkçının Dışında, Herkes Barışı İstiyor

Şanlıurfa’daki Nevruz kutlamalarında konuşan BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, "Kandan medet uman bir avuç ırkçının dışında herkes barışı istiyor.

" dedi.

Şanlıurfa’da Nevruz kutlamaları sabahın erken saatlerinde başladı.

Saat 09.00’da itibaren tören alanı olan Şanlıurfa Ticaret Merkezi (ŞUTİM) bölgesinde güvenlik önlemleri alındı. Gelen vatandaşlar tek tek aranarak kutlama alanına bırakıldı. Saat 12.00’ye kadar Türkçe ve kürtçe şarkılar eşliğinde eğlenen vatandaşlara daha sonra BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan hitap etti. Konuşmacıların gündeminde barış süreci vardı. Herkesi barış sürecine destek olması için çağrıda bulunan konuşmacıların konuşması sık sık Öcalan lehine atılan sloganlarla kesildi. Diyarbakır Nevruz kutlamalarında Öcalan’ın çözüme yönelik yol haritasını paylaşacaklarını dile getiren Gülten Kışanak, Öcalan’ın süreci ‘demokratik çözüm, demokratik kurtuluş’ süreci olarak tanımladığını ifade etti.

Kışanak, Öcalan’ın tüm halkın sürece destek vermesini istediğini kaydetti.

"BARIŞ HEPİMİZİN YÜREĞİNDEKİ EN DERİN ÖZLEMDİR"Gülten Kışanak konuşmasında barışa duyulan özlemi vurguladı. "Barış hepimizin yüreğindeki en derin özlemdir" diyen Kışanak, "Kardeşlik, eşitlik, özgürlük hepimizin en derin özlemidir. İşte görüşmeler, çözüm süreci başladı.

Hep beraber destek verelim, omuz verelim özgür bir ülke özgür bir halk yaratalım." dedi.

Barış analarının yıllardır sürdürdüğü mücadeleyi anımsatan Kışanak, anaların en değerlilerini yitirdiğini ancak barışa olan ümitlerini hiç yitirmediklerini kaydetti.

anaları barışın öncüsü olmaya davet eden Kışanak, "Yüreğine acı düşmüş tüm anaları saygı ile selamlıyorum. Bu sürecin öncüsü siz olun, siz yürüyün biz sizin arkanızdan gelelim." ifadelerine yer verdi. Barış sürecinin tarihi bir hamle olduğunu kaydeden Kışanak, "Tüm Ortadoğu halklarına barış getirecek bir hamledir. 21. Yüzyılı barış yüzyılı yapacak bir hamle. Bu hamleye doğru adım atsınlar çözüm önündeki engelleri kaldırsınlar. Parlamento biran önce gerekli çalışma komisyonlarını kurmalı parlamentonun tarihi bir sorumluluğu var. Türkiye’de toplumun büyük bir kesimi bir avuç ırkçı savaştan ve kandan medet uman bir kesimin dışında herkes çözüm istiyor." şeklinde konuştu.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ise parti yetkililerinin korkmamasını istedi. Nevruza katılımı yeterli bulmadığını kaydeden Öcalan, "Diyarbakır gibi bir milyon insanın buraya gelmesi gerekirdi. Ama sorun halkta değil bizde ilgili arkadaşlarımızdan kaynaklanıyor. Korkmasınlar saklanmasınlar. Gelsin demokratik, siyasi mücadeleyi yürütsünler kimse saklanmasın. İl yönetimi saklanmasın. Taze bir süreç var herkes omuz versin." diyerek konuşmasını tamamladı. Bu arada Mehmet Öcalan’ın alana bastonla gelmesi dikkat çekti. Konuşmaların ardından sarı kırmızı yeşil renklere boyanan, barışı temsil eden güvercinler doğaya bırakıldı. Nevruz etkinlikleri konserle devam ediyor. Olaysız bir şekilde devam eden kutlamaların saat 17.00’ye kadar sürmesi bekleniyor.