Büyükgenç: ''Karabük, Büyükşehir pozisyonunda olacaktır''

Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç, Zonguldak Kent Konseyi'nin Zonguldak, Bartın ve Karabük'ün birleştirilerek Büyükşehir Belediyesi olma talebi ile ilgili, ''Karabük, gün gelecek kendisi Büyükşehir pozisyonunda olacaktır'' dedi.

Büyükgenç, düzenlediği basın toplantısında, Karabük'ün Batı Karadeniz Bölgesi'nin bir incisi olduğunu, her yönden gelişmesiyle de göz kamaştırdığını söyledi.

Safranbolu ilçesi ve Karabük Üniversitesi'nin dünyaya açıldığını ifade eden Büyükgenç, ''Karabük bölgenin lokomotifi durumundadır. Bundan dolayı bırakın Zonguldak'a bağlanıp Büyükşehir olmayı, Karabük gün gelecek kendisi Büyükşehir pozisyonunda olacaktır. Ancak belki bu sürecin hızlandırılması adına bölgenin lokomotif ili olan Karabük'ümüze Zonguldak'ın bağlanması konuşulup tartışılabilinir'' diye konuştu.

Ankara Karabüklüler Vakfı Başkan Vekili Nizamettin Yücel de 3 ilin birleşmesiyle ilgili tartışmaların ancak nostaljik bir anlam taşıdığını belirtti.

Karabük'ün hızlı bir kalkınma hamlesi içine girdiğini vurgulayan Yücel, ''İlimizde ağır sanayi, turizm, üniversite, futbol ve ulaşım alanlarında önemli projeler yürütülüyor. Son dönemde sağlanan gelişme hızıyla Karabük geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Kent, bundan Sonra da Karabük olarak yoluna devam edecektir'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA