Milletvekili Beyaz Diyarbakır’a Gelen Öğrenci Meclis Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, 21 ilden gelen öğrenci meclisi temsilcileri ile bir araya geldi.

Milletvekili Beyaz Diyarbakır’a Gelen Öğrenci Meclis Temsilcileri İle Bir Araya Geldi
Diyarbakır Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen program kapsamında Diyarbakır Öğrenci Meclisi Temsilcisi Mehmet Rıdvan Çeri’nin daveti üzerine gelen temsilciler polisevinde verilen yemekte AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz ve Emniyet Müdürü Recep Güven ile bir araya geldi. Yemekte öğrencilerle bir süre sohbet eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz ve Emniyet Müdürü Recep Güven, Diyarbakır izlenimleri hakkında öğrenci temsilcilerinin görüşlerini aldı.

“BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ”

Öğrencilerle yakından ilgilenip sohbet eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, ülkenin doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyiyle birlikte Türkiye olduğunu ve hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşları kucakladıklarını söyledi.

Beyaz, bu gidip gelmelerle kaynaşmayı arttırmak gerektiğini dile getirerek, Sayın Başbakan’ın tüm Türkiye’yi kapsayan ‘Biz birlikte Türkiye’yiz’ mesajının önemine vurgu yaptı. Beyaz, Türkiye’nin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyinde yaşayan her vatandaşın kendileri için aynı önemde olduğunu dile getirdi.

“DOĞUNUN BÖLÜCÜ DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Diyarbakır Öğrenci Meclisi Başkanı Mehmet Rıdvan Çeri’nin ev sahipliği yaptığı ziyarete Tekirdağ, Kars, Hakkari, Rize, Batman, Kırklareli, Çankırı, Elazığ, İçel, Gaziantep, Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Mardin, Ağrı, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak ve Tunceli illerinin öğrenci meclisi temsilcileri katıldı.

Tekirdağ Öğrenci Meclisi Temsilcisi Doğacan Kamiloğlu koordinesinde ziyaretlerini sürdüren öğrenciler, Diyarbakır’da gördükleri misafirperverlik karşısında şaşırdıklarını dile getirdi. Öğrenci meclisi temsilcileri adına bir açıklama yapan Tekirdağ Öğrenci Meclisi Temsilcisi Doğacan Kamiloğlu, Diyarbakır için oluşan önyargıyı kırmak için bu ziyarete katıldıklarını söyledi.

Kamiloğlu, “Bu ziyarette doğunun ve özellikle de Diyarbakır’ın bölücü değil, birleştirici şehir olduğunu gördük. Diyarbakır için çok büyük önyargımız vardı. Ama buraya geldikten sonra bu önyargılar bitti. Bu bölge her yönüyle çok mükemmel. Ancak güzellikler hiç anlatılmamış. Sürekli olarak kötülüklerle gündeme getirildiği için biz de burayı farklı düşünüyorduk. Hayatımda bu kadar güzel bir misafirperverlik ve sahiplenme ile karşılaşmadım. Diyarbakır’da olmak ve burayı tanımaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Türkiye genelinde okullarda demokrasi kültürünü geliştirme amaçlı yapılan öğrenci meclis seçimlerinde her ili temsil eden öğrenciler belirlenmişti. 81 ili temsil eden öğrenciler 17-24 Nisan 2013 tarihinde yapılacak Türkiye Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimine katılmaya hak kazanmıştı. Ülke genelinde yapılan gezilerle öğrenciler hem gitmedikleri bölgeleri görme imkanına kavuşurken, hem de yapılacak seçim için destek arayışlarını sürdürüyor .
Kaynak: İHA