Gaziantepte ‘Sayısal TV ve İnternet Teknolojileri’ Semineri

İP Media Dergilerinin ve Uydu Dünyası tarafından Gaziantep’te ‘Sayısal TV ve İnternet Teknolojileri’ semineri yapıldı.

Gaziantepte ‘Sayısal TV ve İnternet Teknolojileri’ Semineri
Novotel’de düzenlenen seminer Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK), Türkiye Elektrik Elektronik Odaları Federasyonu (TETESFED), Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), İnternet Temelli TV Teknolojileri Derneği (IPTV-DER), Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Gaziantep Elektronikçiler Odası, Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Gaziantep Olay TV, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan meslek odaları, kamu kurumları ve üniversitelerin yanı sıra sektörün önemli meslek kuruluşları desteğiyle gerçekleşti.

Seminerde dijital yayıncılıkta gaşanan gelişmeler, merkezi tv dağıtım sistemlerinde çağdaş çözümler, interaktif yayıncılıkta yaşanan gelişmeler konuları anlatıldı.

Uydu Dünyası Dergisi Yöneticisi Süleyman Şahin, yayıncılık sektöründeki teknolojik gelişmeleri ve çanak anten kirliğini ortadan kaldırmak amacıyla seminer düzenledikleri belirterek,“Son 10 yıldır sayısal ve dijital televizyon yayıncılığındaki gelişmeleri illeri dolaşarak sektör mensuplarına anlatıyorduk. 2013 yılında ise sayısal televizyon teknolojileri ve internette yaşanan gelişmeleri aktarıyoruz. Birinci seminerimiz Doğu Akdeniz Sayısal TV ve İnternet Teknoloji semineri İçel'de gerçekleşti. Konutlarda çanak anten kirliliği var. Bu çanak anten kirliliğini ortadan kaldırmak için kamu kurum ve kuruluşlar bir düzenleme yapmaktadırlar. Bizlerde binalarda yaşanan çanak anten görüntü kirliliğine karşı çözümler nelerdir bunları anlatıyoruz. Geleceğin medyası ne olacak konusunu anlatıyoruz” dedi.

Gaziantep Olay Medya Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Erol Maraş , dünyada televizyon yayıncılığının analoktan dijitale geçtiğini ifade ederek, "Televizyon yayıncılığı ayrıca yeni bir mecrada IP paylaşım televizyonlarına geçiyor. Yakın bir gelecekte şuanda olduğu gibi insanlar neyi hangi saatte kendilerinin izleye bileceklerine karar verecekler. Tematik kanallar gelişecek bugün bu uydu dünyası dergisinin tertiplemiş olduğu seminerde bu ve benzer konular görüşüldü. Ayrıca yerel televizyonculara frekans ihalesi gibi konular ele alındı. Televizyon ve uydu yayıncılığı karasal yayıncılık ve analok yayıncılık derken yayıncılık geleceğin bir sektörü medyası ama çok teknolojik gelişmeler nedeniyle sorunları olan bir meslektir. Bizde bu teknolojiye ayak uydurarak daha iyi izleyicilerimize yayın yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA