Vali Tuna, Çanakkale İçin Bestelenen Rap Şarkıyı Söyledi

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Savaşları için bestelenen rap şarkının tanıtımında amatör sanatçı Murat Korkmaz'a eşlik etti.

Vali Tuna, Çanakkale İçin Bestelenen Rap Şarkıyı Söyledi
Çanakkale Savaşları’nı genç nesile aktarmak için Almanya’da yaşayan amatör rap sanatçısı Murat Korkmaz'ın bestelediği 'Çanakkale Geçilmez' adlı şarkı ve klip Çanakkale Valiliği'nde tanıtıldı. Tanıtım için Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve gurbetçi Murat Korkmaz kameraların karşısına geçti. Genç nesillere Çanakkale ruhunu aktarmak için böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Vali Tuna, "Çanakkale ruhunu verebilmek için değişik iletişim kanallarını kullanmaya başladık. Bunlardan birisi de rap müziği idi. Almanya’da yaşayan Murat Korkmaz kardeşimiz ‘Çanakkale Geçilmez’ isimli bir şarkı yaptı. Ardından Çanakkale’ye gelerek Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki savaş alanlarında ve şehitliklerde klip çekti. Tamamlanan klip ulusal kanallarda yayınlanmaya başladı.

Genç nesillere ulaşmak için her türlü fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz." dedi.

Kısıtlı Türkçesi ile şarkıyı yazmak içini elinden geleni yaptığını belirten Murat Korkmaz ise "Bir gurbetçi olarak bana güvenildi. Ben Almanya’da doğup, yetiştim. Kelime hazinem ve tarih bilgim az olabilir. Ama benim bireysel olarak hissettiklerim önemli. Değerleri korumaya çalıştım. Vali beye bana güvendiği için teşekkür ediyorum. Ben Almanya’da bir fabrikada torna operatörlüğü yapıyorum. Müziği profesyonel olarak yapmıyorum. Ama bana duyulan güveni boşa çıkarmadığıma inanıyorum. Şartlar oluşursa Türkiye’ye dönerek müzik yapabilirim. Çanakkale bana uğurlu geldi. Çok güzel tepkiler alıyorum. Rap müziğe karşı olan algının değişeceğine inanıyorum.” diye konuştu.

Daha sonra valilik toplantı salonunda basın mensupları için klip gösterime sunuldu. Vali Tuna da tanıtım için rap olarak 'Çanakkale Geçilmez' şarkısının nakarat bölümlerini Murat Korkmaz ile birlikte söyledi.

İlk kez bir rap şarkı söylediğini ifade eden Vali Tuna, Murat Korkmaz’a '57. Alay' kitabını hediye etti.