Çanakkale Valisi Tuna: Törenler İçin Gelecek Misafirlere Evlerinizi Açın

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü dolayısıyla yurtiçi ve yurtdışından binlerce kişinin gelecek olması dolayısıyla şehirdeki bütün oteller doldu.

Çanakkale Valisi Tuna: Törenler İçin Gelecek Misafirlere Evlerinizi Açın
Bunun üzerine Vali Güngör Azim Tuna, vatandaşlardan evlerini misafirlere açmalarını istedi.Çanakkale, 18 Mart'ta büyük bir kutlamaya hazırlanıyor. Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenleri hazırlıkları tamamlandı. Şehitliğin olduğu bölgede bugün Son prova, Vali Tuna tarafından yapıldı. Tuna, törenler hakkında bilgi vererek herkesi Çanakkale'ye davet etti. Yurtiçinden binlerce, yurtdışından ise daha az kişinin geleceğini belirten Tuna, törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra yaklaşık 10 bakanın ve milletvekillerinin de katılacağını söyledi.

Vali Tuna, "Ziyaretçiler arasında en anlamlıları, Çanakkale Savaşları'nda şehit olanların ve gazilerin torunları. 81 ilden ve bazı ülkelerden, yine 140 askerlik şubesinin bazılarından gelecek kişiler var. Çanakkale dolup taşacak. Kutlamalara kadın erkek, yaşlı genç tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz." dedi.

'EVLERİNİZİ MİSAFİRLERE AÇIN'Çanakkalelilere de çağrıda bulunan Vali Tuna, bütün otellerin dolduğunu misafirlerin açıkta kalmaması için evlerin açılmasını istedi. Bunun için bir ekip kurduklarını belirterek, "Evini açmak isteyenler, ileteceğimiz telefon numaralarına bilgi verirse biz de dışarıdan gelen konuklarımızla buluşturabiliriz. Bu şekilde Çanakkale olarak güzel bir evsahipliği yapmış oluruz." şeklinde konuştu.