Büyükşehir Unvanına Sahip Olan Ordu'da Yatırımların Artacağı Umut Ediliyor

Karadeniz’in Samsun ve Trabzon’dan sonra üçüncü, Türkiye’nin ise otuzuncu büyükşehri olan Ordu’da vatandaşlar şehirlerine yatırım ve hizmetin artacağını düşünüyor.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu’nun büyükşehir olması ile hizmetin tek elden yani belediye meclisi tarafından yönetilmesi ile her bölgeye alt yapı hizmetlerinin eşit şekilde dağıtılacağını söyledi.

Ordu’ya Ankara’dan gelecek desteğin daha fazla olacağına dikkat çeken Şahin, “Şehrin en büyük sorunu altyapı yetersizliği. Ordu’nun ayağa kalkması için bizim erişebilirlik seviyemiz yetersiz, inşallah büyükşehir olmasıyla Samsun örneğinde olduğu gibi yatırımcısının cazip ili haline geleceğiz.” şeklinde konuştu.

Ordu´nun büyükşehir kategorisine girmesi köyde yaşayan vatandaşları da sevindirdi. Köydeki yol kenarlarında biriken çöp sorununun Ordu´nun çöp sorunundan daha büyük olduğunu söyleyen bazı köylüler, “Köyümüzde biriken çöpler toplanacak, köyümüz ve yollarımız daha güzel olacak. Onun için mutluyuz, umutluyuz” şeklinde konuştu.