Serbest Bırakılan Asker Ramazan Başaran Ailesine Kavuştu

Terör örgütü tarafından kaçırıldıktan sonra Irak'a giden heyet tarafından teslim alınarak Türkiye'ye getirilen 8 kamu görevlisinden Mardinli er Ramazan Başaran, Derik ilçesine bağlı Derinsu köyündeki baba ocağına ulaştı.

Habur Sınır Kapısı'ndan helikopterle gittiği Diyarbakır'dan Mardin'in Derik ilçesine hareket eden Başaran'ı ilçe girişinde Derik Kaymakamı Ahmet Demirci ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Saygılı karşıladı. Kaymakam Demirci ve Binbaşı Saygılı ile konvoy eşliğinde köye gelen er Başaran için evinin önünde kurban kesildi. Başaran, kendisini evde bekleyen aile fertlerine tek tek sarılarak hasret giderdi. Kaymakam Demirci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Yaklaşık 7 ay önce alınan Ramazan Başaran'ı sağ salim ailesine teslim ettik. Herkesin gözü aydın. İnşallah bir daha öyle bir şey başımıza gelmez. Ramazan da gayet sağlıklı, moral ve motivasyonu yerinde. Bundan sonra kendisine ailesi ile huzurlu bir yaşam diliyoruz'' dedi.

Er Başaran da ailesine kavuşmanın anlatılamaz bir duygu olduğunu belirtti.

Biraz yol yorgunluğu olduğunu belirten Başaran, ''Aileme kavuştuğum için çok mutluyum. Hasret gideriyorum. Çok güzel bir duygu anlatılamaz ancak yaşanır'' diye konuştu.

Baba Osman Başaran, oğlunun serbest kalmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, ''Ramazan'ı görünce çok mutlu oldum. Allah onlardan razı olsun. Biz barış ve huzur istiyoruz. Yeter, analar ağlamasın. 'Barış, barış, barış' diyorum'' şeklinde konuştu.

Anne Besi Başaran da çocuğuna kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını anlatarak, ''Ben bugünü gördüm. Ramazan eve geldi. Allah benim yüzümü nasıl güldürdüyse herkesin yüzünü de güldürsün. İnşallah barış olur. Hiçbir anne ağlamasın, Allah'tan tek isteğim odur. Çok mutluyum. İnşallah tüm anneler de çocuklarına kavuşur ve böyle sevinir'' ifadelerini kullandı .