(özel Haber) Almanya’da Yangın Faciası

Afyonkarahisar İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, yangın, deprem ve sel gibi afetlerde hayatlarını kaybedenlerin şehit sayıldığını kaydederek, “Dolayısı ile Almanya’daki yangında hayatını kaybeden kardeşlerimizde şehittir” dedi.

(özel Haber) Almanya’da Yangın Faciası
Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarındaki Backnang kasabasında hayatını kaybeden Nazlı Özcan Soykan (40) ve 7 çocuğunun cenazelerinin defnedileceği Afyonkarahisar’da hazırlıklar sürüyor.

Afyonkarahisar İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, cenazelere devletin sahip çıktığını belirterek şöyle konuştu: “Uçakla cenazelerin Zafer Bölgesel Havalimanı'na getirilmesi bekleniyor. Daha sonra valiliğimizin tahsis ettiği araçlarla ilimize intikal edecekler ve cenazeleri yarın toprağa vereceğiz. Yarın öğle namazını müteakiben Gedik Ahmet Paşa (İmaret Camii) cenaze namazları kılınacak. Bu hepimizi üzen bir hadise ama devletimizde cenazelere sahip çıktı, Allah devletimize zeval vermesin. Diyanet İşleri Başkanlığımızda bu konuya duyarlı yaklaşıyor. Yarın cenaze namazı içinde Diyanet İşleri Başkanlığımızdan bir ekip gelecek. Yangın, sel ve deprem gibi afete maruz kalanlar şehittirler, dolayısı ile bu kardeşlerimizde şehittir.”
Kaynak: İHA