'göz Altı Torbaları Basit Operasyonlarla Düzeltilebiliyor'

Son yıllarda estetik operasyonlar konusunda önemli gelişmeler yaşandığını söyleyen Birinci Göz Hastanesi doktorlarından Op.

Dr. Melike Gedar, göz kapaklarında düşme ve göz altı torbalarının basit müdahalelerle düzeltilebildiğini belirtti.

Göz ve çevresindeki yapıyı bozan dış etkenlerden en önemlisinin güneş ışınları olduğunu kaydeden Melike Gedar, bazen yapısal nedenlerle bazen de uykusuzluk, stres, sigara gibi etkenlerden dolayı göz kapağının ve altındaki kas tabakasının inceldiğini kaydetti.

Hastanenin göz estetiği (oküloplasti) bölümünde göz çevresindeki kırışıklıklardan sarkmış kaşlara, kırışmış alnın doğal görünümüne kavuşturulmasından takma göz ve göz içi tümör ameliyatlarına kadar her türlü tedaviyi yaptıklarını aktaran Gedar, “Estetik cerrahi uygulamaları, hijyenik bir ortamda oküloplasti alanında eğitim almış uzman Doktorlar tarafından yapılıyor.” dedi.

Yaş ortalamasının 20 ile 90 yaş olduğunu dile getiren Gedar, şu ifadeleri kullandı:"Özel eğitimli tıbbi personellerle, teknolojik alt yapısına sahip ameliyathane cihazlarıyla, göz estetiğine özel tasarlanmış ameliyathanelerde, tek kullanımlık (kişiye özel) tıbbi malzeme ve ilaçlar kullanılarak tedaviler yapılmaktadır. Hekimin deneyiminin yanı sıra teknolojik ve hastanenin sağlığa uygun altyapısına da dikkat edilmesi gerekir. Genellikle bu operasyonlar iyi sonuç verir yeniden cerrahi girişim nadiren gerekli görülür. Göz kapaklarının yeni şekli, yerçekimi dolayısıyla bazen 5-10 yıl bazen de ömür boyu dayanır."Op. Dr. Gedar, göz ve göz çevresi estetiğinde yapılan operasyonların ise botoks ile göz çevresi estetiği, göz altı torbaları operasyonları, göz kapağı kasılmalarının giderilmesi, tiroide bağlı gözün öne doğru çıkıklığı, hareketli göz takma ameliyatları, gözyaşı kanal tıkanıklığı ameliyatları olduğunu aktardı .