Öğrenciler En Güzel Kardan Adamı Yapmak İçin Yarıştı

Erzurum Özel Aziziye Lisesi öğrencileri, en güzel kardan adamı yapmak için yarıştılar.

Öğrenciler En Güzel Kardan Adamı Yapmak İçin Yarıştı
Erzurum Özel Aziziye Lisesi’nde eğitim gören 132 öğrenci, okul yönetiminin düzenlediği en güzel kardan adam yapma yarışmasında renkli görüntüler oluşturdu. 33 grubun katıldığı yarışmada kız öğrenciler Nene Hatun’un kardan heykelini yaparken, kardan at da büyük ilgi gördü. Yarışmada öğrenciler doyasıya eğlenerek karın tadını çıkardılar.

Somalili Abdi Vahap Mohammed adlı öğrenci ise yarışmanın jüri üyeliğine seçildi. Mohammed, “İlk defa karın bu kadar çok olduğunu görüyorum. Somali’den Erzurum’a okumak için geldim. Erzurum’a yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum ama tam bir Dadaş olamadım“ dedi.

Çekişmeli geçen yarışmada, 6 grubun yaptığı kardan adamlar yarışmanın birincileri seçildi. Özel Aziziye Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Konuk, Kasım ayından itibaren bu yarışı yapmayı planladıklarını ama etkili bir kar yağışı olmadığı için bugün yapılmasına karar verdiklerini söyledi.

Konuk, “Öğrencilerimize karın güzel yanlarını ve karla nasıl eğlenileceğini yaşatmak için böyle bir yarışma tertip etmek istedik. Erzurum’da yaşadığımız için karın en güzel tadını bizim çıkarmamız gerekir. Biz 132 öğrencimize karın keyfini çıkarmaları için en güzel kardan adam yarışmasını düzenledik” dedi.

Kaynak: İHA