Muammer Güler: Yaşanan Süreçte Hukuk Askıya Alınmamıştır

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İmralı görüşmeleriyle ilgili olarak yaşanan sürecin hukukun askıya alındığı bir süreç olmadığını söyledi.

Muammer Güler: Yaşanan Süreçte Hukuk Askıya Alınmamıştır
Güler, bu sürecin başarılı olması durumunda ülkenin, bölgesinde ve dünyada sosyo-ekonomik ve uluslararası ilişkiler açısından belirleyici konuma geleceğini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşım Toplantısı' Antalya Kemer Beldibi Mevki Akka Hotel'de başladı.

Üç gün sürecek toplantıya İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, daire başkanları ve 81 ilin emniyet müdürleri katılıyor. Bilgi paylaşımı toplantısında, il emniyet müdürleri ve daire başkanlarının katılımlarıyla teşkilatın görev alanına giren konularla ilgili geçen senenin değerlendirilmesi ve gelecek senenin politikalarının belirlenmesi amacıyla çalıştaylar düzenlenecek. Genel müdür yardımcılarının moderatörlüğünde yapılacak çalıştaylarda; vatandaşlara sunulan hizmetlerde standartlaşmanın sağlanması, hizmet kalitesinin arttırılması ve uygulamada yaşanan tecrübelerin paylaşılması amaçlanıyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Muammer Güler, son dönemde yaşanan çözüm sürecine değindi. Ülkede terörün bitirilmesine yönelik çabaların yürütüldüğünü belirten Güler, bu sürecin hukukun askıya alındığı bir süreç olmadığını, milli birlik ve kardeşliğin pekiştirilmesini amaçlayan bir süreç olduğunu ifade etti.

Yaşanan gelişmelerin Türkiye'nin ulusal düzeyde demokratik bir uzlaşı toplumu olmasını hedeflerken, ülkenin bölgesel ve küresel ölçekte de bir huzur adası olmayı amaçladığını kaydetti.

Başarılı olunması durumunda ülkenin bölgesinde ve dünyada sosyo-ekonomik ve uluslararası ilişkiler açısından belirleyici konuma geleceğini belirten Güler, "Bu süreci kendi hesaplarına başka amaçlarına kullanmak ve sabote etmek isteyenler çıkacak. Bunlara hukukun diliyle gerekli cevabı vereceğiz. Sürecin başarısı ve ülkemizde toplumsal barışın daha gelişmesi için gerekli olan huzur ortamını konusunda sizlere büyük görev düşüyor. Halkın huzur ve güvenini bozmaya yönelik eylemler dikkat çekmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın arasında çatışma ortamı oluşturacak, milli birlik ve beraberlik sürecini baltalamaya çalışacak guruplara karşı fırsat verilmemelidir. Tedbirler alınmalı ve provokasyona geçit verilmemelidir. Sizin bu zor süreçten geçerken sabırlı davranacağına inanıyorum." diye konuştu.

Muammer Güler, İçişleri Bakanlığı'nın en başta görevinin vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak olduğunu ifade etti.

Güvenlik insanlığın var oluşundan itibaren gerek duyduğu en tabi ihtiyacı olduğunu belirten Güler, "Huzur ve güvenliğin olmadığı yerde devletin saygınlığından bahsedilemez ve devlete gücen azalır. Güvenlik politikaların en önemli unsuru suçla mücadeledir. Bununla başarılı olabilmek için suç işlenmeden önlenmeli." dedi.

Suçların işlenmeden önlenmesi adına mobese sistemin önemine dikkat çeken Güler, sistemin 2012 yılı itibariyle 81 il ve 85 ilçede yaygınlaştırıldığını ifade etti.

"2012'DE 502 TERÖRİST ÖLÜ, 223 TERÖRİST SAĞ ELE GEÇİRİLDİ"

Toplantıya katılan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, birimlerinde çalışanlarının vatandaşlara en küçük hatanın, güzel çalışmaları boşa çıkardığını aktardı. Bu anlamda sıfır hata anlayışıyla çalıştıklarını belirten Kılıçlar, emniyet müdürlerinin bu anlayışla çalışması ve proje üretmesi gerektiğini söyledi.

Terör olaylarına da değinen Kılıçlar, 2012'de 31 polis, 132 asker, 12 geçici köy korucusunun şehit olduğunu, 43 vatandaşın da hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kılıçlar, bunların yüzde 90'nının PKK ve KCK terör örgütünün saldırıları sonucu olduğunu ifade etti.

Terör örgütü PKK'nın 2012'yi sözde final yılı ilan ettiğini hatırlatan Kılıçlar, alınan önlemlerle bunun boşa çıktığını kaydetti.

Kılıçlar, 2012'de 502 teröristin ölü ele geçirilirken, 223 teröristin de teslim olduğunu açıkladı.

Kılıçlar, Sinop'ta yaşanan provokasyonun diğer illerde de yaşanabileceğini söyledi.