Hristofyas, Gözü Yaşlı Bir Şekilde Yakın Çalışma Arkadaşlarına Veda Etti

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas dün Rum Başkanlık Köşkü personeli ve yakın çalışma arkadaşlarına verdiği yemekle veda etti.

Hristofyas, Gözü Yaşlı Bir Şekilde Yakın Çalışma Arkadaşlarına Veda Etti
Rum medyası duygusal anların yaşandığı ve Hristofyas’ın gözyaşlarına hâkim olamadığı veda yemeğinde yaptığı konuşmada ağır sözler de kullandığını yazdı.Aile üyelerine de teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Dimitris Hristofyas karısı Elsi için “Rahibe Teresa” ifadesini kullanırken damadı Nikos Muduros için de “canavar kızı ile evlenecek kadar büyük cesaret sahibi adam” nitelemesi yaptı. Hristofyas, Türkiye’nin ve KKTC’nin politikalarını anlamak konusunda “ilk kez” (Türkolog olan) Muduros’la birlikte derine inebildiklerini söyledi.

Hristofyas “müzakere grubundaki en büyük güç” olarak nitelediği Tumazos Çelebis’e teşekkür ederken, Kıbrıs sorununda taviz verdiği eleştirilerine “bunlar bazılarının nitelediği gibi hediye değil, Kıbrıs için kurtuluştur” diyerek bir kez daha cevap verdi. Hristofyas “dünya çapındaki seferberliklerinde diplomatik büro üyelerinin sağ kolu olarak hareket ettiğini” söyledi ve Rum Başkanlık Köşkü’nden “başı dik ve vatan bayrağı gönderde ayrılacağını” tekrarladı .