Deniz Kitap Festivali, Yaklaşık 65 Bin Kitapseveri Ağırladı

Malatya'nın kültür mağazaları zinciri Deniz Kitapevleri tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Deniz Kitap Festivali’ni yaklaşık 65 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Deniz Kitap Festivali, Yaklaşık 65 Bin Kitapseveri Ağırladı
Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, yaptığı açıklamada, 12 yazar ve edebiyatçının katılımıyla 19-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalin beklenilenin üzerinde ilgi gördüğünü belirtti.

6 gün boyunca okuyucularla yazarları ve kitapları buluşturan festivalin 65 bin kişiyi ağırladığını söyleyen Özdemir, festivalde Hilmi Yavuz, Yılmaz Odabaşı, Bejan Matur gibi ünlü isimlerin sevenleriyle bir araya geldiğini ifade etti.

Malatya dışında Adıyaman ve Elazığ gibi çevre illerden de çok sayıda kişinin festivale katılarak yazarlara kitap imzalattırdığını dile getiren Özdemir, kentin bölgesinde bir kültür merkezi olması için ciddi bir adım attıklarını vurguladı. Mesut Özdemir, okuyucuların kitaplarını raflarda gördükleri yazarlarla tanışma fırsatı bulduğunu ifade etti.

Festival kapsamında konuk edilen yazarların kentteki ilgiden memnun kaldıklarını vurgulayan Özdemir, ''Yazarlarla yaptığımız değerlendirmelerde bizlere Malatya’daki okur potansiyelindeki memnuniyetlerini dile getirdiler. Deniz Kitap Festivali 66 yazılı ve 14 televizyon haberinde ve programında yer almıştır. Hedefimiz bu kültür hamlesini gelenekselleştirerek okur-yazar buluşmasını daha kapsamlı bir şekilde sürdürebilmektir.'' diye konuştu.