Bdp’li Demirtaş: Kandil’le Sürekli Hava Saldırıları Oluyor

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Süleymaniye seyahati öncesi açıklamalarda bulundu.

Bdp’li Demirtaş: Kandil’le Sürekli Hava Saldırıları Oluyor
Demirtaş, “Bir yandan çözüm için mektup gidiyor Kandil’e, bir yandan da hava saldırısı için savaş uçakları gidiyor. Bu ciddi bir tutarsızlıktır.” dedi.

BDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP'li milletvekilleri Altan Tan ile Aysel Tuğluk ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk’ün de aralarında bulunduğu heyet Irak Süleymaniye seyahati için Atatürk Havalimanı VİP salonuna geldi. Burada basın mensuplarının, sorularını yanıtlayan Demirtaş, bir yandan çözüm mektuplarının Kandil’le gittiğini ama diğer yandan Kandil’le hava saldırıları olduğunu söyledi.

Demirtaş sözlerine şöyle devam etti: “Biz heyet olarak Süleymaniye'ye ziyaret gerçekleştireceğiz. Orada Kürdistan hükümetinin ve değişik partilerin temsilcileri ile bir araya geleceğiz. Uzun bir seyahat olmayacak. Biz mektubu Kandil’e başka yöntemlerle gönderdik. Eğer gönderdiğimiz mektup aynı yöntemlerle geri gelirse bizler de İmralı’ya cevabın ulaşması için katkı sunacağız. Sayın Başbakan çoğu zaman yaptığı çağrılarda silahlarını alıp ülkenin dışına çıksın diyor. Aynı zamanda ülkenin dışında bulunanlara Kandil’e sürekli hava saldırıları oluyor. Bugün de biliyorsunuz bir hava operasyonu gerçekleşti. Bu tip bir politikayı biz çok tehlikeli olarak değerlendiririz. Eğer Sayın Başbakan ortada bir eylem hazırlığı yokken, PKK’nın eylem girişimi yokken bizzat bu operasyonları onaylıyorsa bu çok tehlikeli bir iştir. Bir yandan çözüm için mektup gidiyor Kandil’e bir yandan da hava saldırısı için savaş uçakları gidiyor. Bu ciddi bir tutarsızlıktır.” BDP'li heyet saat 00:15'te Atatürk Havalimanı'ndan Irak Süleymaniye'ye hareket edecek .