ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Merkel İle Bir Araya Geldi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

Görüşmenin ardından ikili, ortak basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Merkel, görüşmede ABD ile Almanya arasındaki ikili ilişkiler ve dış politika konularının ele alındığını söyledi.

Başbakan Merkel, ABD ile ilişkilerin çok önemli olduğuna işaret ederek, “Yalnızca ortak değerlerimiz yok, pek çok da ortak görevimiz var” dedi.

ABD ile Almanya’nın ortak görevlerine örnek olarak, Afganistan ve Suriye’deki durumun ve Ortadoğu barış sürecinin yanı sıra serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin de başlatılmasını gösterdi.

Almanya'nın Amerika için önemini vurgulayan ABD Dışişleri Bakanı Kerry ise, Almanya ile ABD arasındaki ilişkilerin dünyadaki en güçlü ve hareketli ittifaklardan biri olmasından dolayı Merkel’e teşekkür etti. Kerry, iki ülke arasındaki ilişkilerin sadece ekonomik sorunlarla sınırlı olmadığını aynı zamanda siyasi konularla da ilgili olduğunu belirtti.

Transatlantik ilişkilerin, yatırımların ve serbest ticaret anlaşmasının eşsiz bir fırsat olduğunu söyleyen Kerry, bununla birlikte Avrupa ekonomisinin güçlendirilebileceğini, Amerikalılar, Almanlar ve bütün Avrupalılar için yeni iş alanlarıyla beraber dünyanın en büyük pazarlarından birinin de oluşturulabileceğini ifade etti.

Kaynak: İHA